Zorgvakantie Speciale zorg

Rondreis Slovenië

Slovenië is weliswaar een van de kleinste landen in Europa met slechts 2 miljoen inwoners, maar de geografische ligging en haar regionale verscheidenheid maakt Slovenië groots en één van de meest unieke landen in de wereld. Slovenië is misschien wel het meest veelzijdige land van Europa met in de winter skiën in de Alpen en twee uur rijden verderop gezellige terrasjes aan de warme Adriatische kust. Het landschap is mooier dan u zich voor kunt stellen, van hoge bergen met enorme watervallen tot prachtige druipsteengrotten en majestueuze kastelen. Slovenië heeft het allemaal!

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
23 juni 2023
Reisdata eind
30 juni 2023

Accommodatie

Gedurende deze prachtige avontuurlijke rondreis verblijven in verschillende hotels.

Dag
1 t/m 4
Accommodatie
Hotel in Ljubljana
Omschrijving
We logeren hier in een 3* hotel met aangepaste kamers o.b.v. beschikbaarheid
Dag
4 t/m 8
Accommodatie
Hotel Thermal Spa’s Laško
Omschrijving
Een heerlijk hotel met uitgebreide zwemmogelijkheden en spa

Programma

We hebben getracht een uitdagend programma samen te stellen zodat u Slovenië in optima forma kunt beleven.

Dag
1. Aankomst in Ljubljana
Omschrijving
Aankomst op de luchthaven van Ljubljana en vervoer naar het hotel waar we de eerste drie nachten van onze reis doorbrengen. In de late namiddag of 's avonds krijgen we een rondleiding door Ljubljana, een stad die in 2015 de 'Bronze Access City Award' kreeg. We maken een tour door het centrum van de stad en nemen de kabelbaan naar het kasteel van Ljubljana. Als we te laat aankomen op de eerste dag, verplaatsen we de rondleiding door de stad en het bezoek aan het kasteel van Ljubljana naar de tweede dag van de reis.
Dag
2. Het meer van Bled
Omschrijving
Het beste van de Alpen. Na het ontbijt gaan we het Triglav Nationaal Park verkennen en genieten van de natuurlijke schoonheid van het grootste natuurlijke meer van Slovenië, 'Lake Bohinj'. Het meer is gelegen tussen enkele van de hoogste bergen van Slovenië. Om een prachtig uitzicht te hebben nemen we de kabelbaan naar het skigebied Vogel, 1625 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier hebben we het beste uitzicht op Triglav, onze hoogste berg, en het schilderachtige meer ver beneden ons. Vanaf hier rijden we naar Bled met zijn beroemde eiland met een kerk midden in het meer en het middeleeuwse kasteel, majestueus op de rots boven het meer; met slechts een beetje fantasie voel je je hier als in een sprookje. Na een korte tour rond het meer bezoeken we de zoetste winkel in de omgeving waar al decennia lang de typische Bled cream cake verkocht en gegeten wordt.
Dag
3. Paarden en Piran
Omschrijving
Na het ontbijt vertrekken we naar de Karst regios en de Lipica Stud Farm waar witte Lippizaner paarden worden geboren en grootgebracht sinds de 15e eeuw. Na de rondleiding en natuurlijk het aaien van de prachtige witte paarden lunchen we hier of drinken een kop koffie met iets lekkers (naar wens). Als iedereen voldaan is rijden we door naar Piran, een van de best bewaarde middeleeuwse steden aan de Adriatische kust met zijn prachtige ligging op een schiereiland, smalle geplaveide straatjes, een kerk en het fort hoog boven de stad maken het zeker een bezoekje waard. Hier hebt u ruim de tijd om de stad te verkennen, een terrasje te pakken en alvast wat souvenirtjes te kopen.
Dag
4. Arboretum
Omschrijving
Na het ontbijt checken we uit bij het hotel in Ljubljana en rijden we naar het Arboretum Voljči Shall Potok, dat is gelegen in de buurt van Ljubljana. Het arboretum is al 65 jaar actief voor de jurisdictie van de Universiteit van Ljubljana. Het is de meest bezochte botanische tuin in Slovenië en officieel verklaard tot cultureel en natuurlijk erfgoed van nationaal belang. Na de sightseeing gaan we heerlijk lunchen in een van de lokale restaurants. Na de lunch, rijden we door naar Laško en checken we in bij Hotel Thermal Spa’s Laško
Dag
5. Thermal Spa
Omschrijving
Vrije dag om te genieten van het warme mediterrane klimaat en eventueel te zwemmen of te genieten van de vele kuurmogelijkheden.
Dag
6. Velenje en Žalec
Omschrijving
Na het ontbijt rijden we naar Velenje, hier vind je de grootste mijn in Slovenië die in gebruik is sinds 1875. Deze mijn is volledig rolstoeltoegankelijk en we zullen dan ook de mijnwerkersroute volgen tot in het diepste van de aarde. Na deze indrukwekkende rondleiding kunt u genieten van een mijnwerkerssnack zodat u een compleet beeld hebt van het leven van de mijnwerker. Als iedereen voldaan is rijden we door naar Žalec, een leuk stadje waar al jaren de allereerste en enige bierfontein staat, tapt u hier zelf uw biertje?. Hier krijgt u de kans om de lokale bieren te proeven. Na deze proeverij rijden we terug naar Laško.
Dag
7. Thermal Spa
Omschrijving
Vrije dag om te genieten van het warme mediterrane klimaat en eventueel te zwemmen of te genieten van de vele kuurmogelijkheden.
Dag
8. Naar huis
Omschrijving
Na een heerlijke nachtrust is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Slovenië. Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 4.999 p.p.
Lichte begeleiding
€ 3.999 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 3.199 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 525
Beschikbaarheid
4 aangepaste kamers
Let op
Een rondreis is vermoeiend, u moet tijdens de reis een paar keer uw koffers pakken om door te reizen naar het volgende hotel. Een goede conditie is vereist bij een rondreis.
Inclusief
Verblijf in 3* hotel in Ljubljana o.b.v. logies/ontbijt, 4 nachten verblijf in 4* hotel Thermal Spa's Lasko o.b.v. half pension, lunch op dag 2 en 4, miner's snack op dag 6, Bled vanilla Cream cake slice op dag 2, alle genoemde excursies, Engels sprekende gids op dag 1,2 en 6, luxe fotoboek, vliegtickets, transfers in Slovenië, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, reserveringskosten
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, overige maaltijden, drankjes en overige consumpties, vervoer naar en van de luchthaven Schiphol, evt. huur hulpmiddelen, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), bijdrage calamiteitenfonds (€ 2.50)
Reisdocument
ID kaart of paspoort
Inentingen
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de betreffende regering stelt.
Belangrijke informatie
* We kunnen de volgende hulpmiddelen huren: Rollator, rolstoel (handbewogen en elektrisch), douchestoel, routino, passieve tillift
* Het is helaas niet mogelijk om een hoog/laag bed te huren
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
* Minimaal aantal deelnemers: 4
* Er reist een Nederlands begeleidingsteam mee
* Hulpmiddelen kunnen gehuurd worden
Boek nu!