Web Analytics

Contact | 0591 - 224 500

Onze begeleiders 

kikker-verpleegkundige-vakantie-met-zorg

 

Begeleiders

Wij werken met zeer betrokken en professionele vrijwilligers voor de begeleiding van onze reizen en wij verwachten van hen een professionele houding. Vrijwilligers zijn echter ook mensen en zij zijn anders dan uw zorgbegeleiding thuis. Zo kan het zijn dat er verschillen zijn in aanpak en benadering, wij vragen u hier rekening mee te houden en verdraagzaam te zijn ten opzichte van elkaar.

Zelf vrijwilliger worden?
Je werkt in de zorg of hebt veel affiniteit bij de zorg en je zoekt naar iets wat je nog meer voldoening kan geven, dan kan het zomaar zijn dat je vrijwilliger wilt worden tijdens een zorgvakantie. Je hebt misschien al van onze mooie reizen gehoord of bent bekend met andere zorgreizen en je denkt dat dat ook iets voor jou is. Je bent je ervan bewust dat je een zorgvakantie begeleid om iemand een fantastische tijd te bezorgen en niet omdat je zelf graag wilt reizen, uiteraard is het reizen wel een bijkomend voordeel. Tevens ben je je ervan bewust dat een zorgvakantie begeleiden veel van je vraagt, dat je weinig tijd hebt voor jezelf en dat je zelfs 's nachts soms je bed uit moet om een gast te helpen. Je bent lichamelijk in een goede conditie en kunt ook de psychische druk aan tijdens een zorgvakantie.

Als je bovenstaande allemaal met 'ja' kunt beantwoorden dan zijn wij op zoek naar jou! Graag ontvangen we dan je CV en een omschrijving van jezelf: wat vind je leuk, wat drijft jou, waarom wil je een zorgvakantie begeleiden en waarom bij Reisburo Vakantie & Zorg?

Als jouw bericht bij ons binnenkomt bekijken wij je aanmelding en neemt onze vrijwilligerscoördinator contact met je op. Op basis van dit gesprek, je e-mail en je CV bepalen we of wij denken dat je geschikt bent voor het begeleiden van onze zorgvakanties. Hiervan krijg je uiteraard bericht. Vervolgens nemen wij je op in onze database en vragen we je om de nodige documenten in te vullen en te ondertekenen en krijg je t.z.t. een uitnodiging voor een kennismakingsdag.

Let op: Je wordt, zodra dat mogelijk is, eerst ingezet op een reis binnen Nederland, dat geeft jou de kans om dicht bij huis te proeven van het begeleiden van een zorgvakantie en geeft ons de mogelijkheid om in te grijpen als het onverhoopt niet gaat. 

Wil je je aanmelden dan vragen wij het volgende:
- Bij voorkeur afkomstig uit de zorg
- Minimaal 18 jaar
- Geen beperkingen om zorg te verlenen
- Affiniteit met de zorg
- Affiniteit met mensen met een beperking
- Geen beperkingen om te reizen/vliegen
- Eigen zakelijke reisverzekering
- Mogelijkheid om naar de luchthaven (soms ook in de nacht) of opstapplaats te reizen
- Groot verantwoordelijkheidsgevoel
- Kun je rijden in een rolstoelbus (Mercedes Sprinter)

Is je aanmelding als vrijwilliger definitief dan vragen wij een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) voor je aan

Wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact met ons op.

Zorgstudenten

Je bent student verpleegkunde, verzorgende (IG),of helpende en je wilt graag (of moet van school) mee tijdens een zorgvakantie. Je hebt een echt zorghart en je wilt mensen graag de vakantie van hun leven bezorgen. Dat is goed om te horen, dat willen wij namelijk ook en dus ben je van harte welkom.

VZ-Zorgvakanties organiseert kleinschalige groepsreizen voor reizigers met een lichamelijke beperking. Onze reizigers schrijven in op een reis zonder elkaar te kennen en vertrouwen de dagelijkse zorg toe aan het team dat meegaat op reis. Jij, als student, bent onderdeel van het team en je draagt bij aan de vakantiebeleving van onze gasten. De reizigers komen uit alle lagen van de bevolking, alle leeftijdsgroepen en hebben uiteenlopende beperkingen en zorgvragen. De zorgvraag varieert van het aandoen van steunkousen en hulp bij wassen/douchen tot overname van volledige ADL-zorg, hulp bij maaltijden en hoog complexe zorg. Sommige van onze gasten kunnen met een rollator nog een klein stukje lopen, anderen maken gebruik van een elektrische rolstoel en een tillift. Uiteraard maakt het voor jou niet uit wie je verzorgt tijdens een reis, iedereen heeft immers recht op een fantastische vakantie.

Om de vakantie voor iedereen fijn te laten verlopen en om te zorgen dat we voldoende begeleiding voor je hebben tijdens een reis, hebben we een aantal vaste regels opgesteld. 

Je zit minimaal in het 2e jaar van je opleiding
Je hebt al enige ervaring met het geven van ADL-zorg
Je bent in de gelegenheid om naar een opstapplaats of het vakantieadres te komen
Je reist alleen binnen Nederland/België of Duitsland
Je kunt niet met een medestudent op reis, daarvoor zijn onze groepen te klein
Je hebt geen last van heimwee
Kun jij je vinden in deze regels en ben je nu alleen maar nog enthousiaster? Meld je dan snel aan.

Je kunt je aanmelden door een email te schrijven waarin je het volgende vertelt:

Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
Welke opleiding doe je en in welk jaar van je opleiding zit je?
Welke ervaring heb je al opgedaan in evt. eerdere stages?
Waarom VZ-Zorgvakanties?
Op of binnen welke termijn ben je beschikbaar?
 Als je je email hebt gestuurd nemen wij z.s.m. telefonisch contact met je op om de definitieve plaatsing op een zorgvakantie door te spreken.

Stage bij Reisburo Vakantie & Zorg
Ben je student en wil je graag je volledige stage vorm geven bij Reisburo Vakantie & Zorg dan kun je solliciteren via Stagemarkt.nl

Reisburo Vakantie & Zorg is een erkend leerbedrijf en we hebben elke periode plek voor 1 zorgstudent MBO-V , MBO-VIG of MBO maatschappelijke zorg