Web Analytics

Contact | 0591 - 224 500

Waarom Reisburo Vakantie & Zorg?

Reizen is voor iedereen. Ook voor mensen met beperkingen. Het organiseren van een reis voor mensen met beperkingen brengt echter heel wat uitdagingen met zich mee. Reisburo Vakantie & Zorg wil deze uitdaging graag aangaan en de perfecte reis voor u organiseren. Onze zorgvakanties zijn helemaal toegespitst op u als reiziger en wij regelen alles voor u van het begin tot het eind. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen!

Kennis en ervaring

Reisburo Vakantie & Zorg beschikt over de kennis, ervaring en lokale contacten die u als reiziger met een beperking het reizen mogelijk maken. Bij Reisburo Vakantie & Zorg verplaatsen we ons zo goed mogelijk in onze gasten. Vanaf het eerste contact tot en met de uiteindelijke uitvoering van de reis, hebben we als enige doel u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Onze medewerkers (zowel in Nederland als op uw vakantiebestemming) hebben ervaring met het omgaan met gasten met beperkingen. Wij luisteren naar uw behoeften en uw wensen en proberen hier zo goed mogelijk bij aan te sluiten. Daarmee zorgen wij ervoor dat uw vakantie naar wens verloopt en dat u veel mooie herinneringen kunt maken.
 

Betrouwbaar en deskundig

Reisburo Vakantie & Zorg is een betrouwbare partner. De zorg voor en de organisatie van uw vakantie kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Onze betrouwbaarheid komt o.a. tot uiting in het nakomen van gemaakte afspraken, duidelijke communicatie, het zorgvuldig omgaan met uw privacy en het bieden van ondersteuning daar waar die wordt gevraagd. Wij maken de betrouwbaarheid ook zichtbaar door ons aan te sluiten bij de GGTO, VvKR en het Calamiteitenfonds. Misschien nog wel belangrijker is dat de prijs die u ziet op onze website ook de prijs is die de reis u kost, bij ons geen rekeningen achteraf voor zorg, excursies o.i.d. 'WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET'
 

Reissom is all inclusive (tenzij anders vermeld)

De reissom die bij de reizen genoemd wordt is all inclusive. Dit betekent inclusief overnachtingen, alle maaltijden, minstens 2 (alcoholvrije) consumpties op een terrasje, vervoer (vanaf de luchthaven of opstapplaats), excursies, fotoboek, persoonlijke of verpleegkundige zorg en (reis)begeleiding. Extra kosten bestaan uit vervoer naar de luchthaven of opstapplaats en een reisverzekering (als u deze nog niet hebt).
Extra optionele kosten kunnen bestaan uit de éénpersoonskamertoeslag, annuleringsverzekering en eventueel de huur van benodigde hulpmiddelen. Tijdens de vakantie hoeft u alleen maar geld mee te nemen voor souvenirs en eventuele extra drankjes.

 

Kwaliteit voorop

Reisburo Vakantie & Zorg stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het reisaanbod en diensten en daar handelen wij ook naar. De hotels die wij selecteren voor onze zorgvakanties zijn altijd goed toegankelijk voor rolstoelen en ook de excursies zijn daarvoor geselecteerd. Als u behendig bent met uw rolstoel en u bent avontuurlijk ingesteld kan het erg leuk zijn om een reis te boeken naar een onverwachte bestemming zoals IJsland, Slovenië of Afrika. Hier zijn de aanpassingen soms net wat minder, maar dat maakt de reis niet minder leuk en nog steeds goed toegankelijk.

 

Rolstoel

Al onze reizen zijn rolstoeltoegankelijk of u nu met een rollator loopt of in een handbewogen of een elektrische rolstoel zit maakt voor ons geen verschil. Wel zijn wij afhankelijk van de regels van bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappijen; deze zijn heel strikt en hier kunnen wij geen invloed op uitoefenen. Een handbewogen opvouwbare rolstoel kan altijd mee, evenals een rollator. Voor grote en elektrische rolstoelen gelden regels zoals de grootte en het aantal rolstoelen dat mee kan. Hierdoor kan het voorkomen dat u uw grote rolstoel niet mee kan nemen op reis omdat er geen plek meer is in het vliegtuig. We zoeken dan samen naar een oplossing; op tijd boeken kan dit soms voorkomen.

 

Hotel

Alle hotels zijn aangepast voor rolstoelen. Wees u er echter van bewust dat iedereen andere wensen heeft m.b.t. aanpassingen. Een hotel kan nooit op ieders wensen inspelen. Het kan dus zijn dat de aanpassing voor u wat lastig is omdat u thuis anders gewend bent. Dit zegt niets over de mate van aanpassing van het hotel. Vakantie is altijd anders dan thuis. Wij verwachten dat u dit ziet als onderdeel van uw vakantie en vragen ook van u enige aanpassing.

 

Vrijwilligers

Wij werken met zeer betrokken en professionele vrijwilligers voor de begeleiding van onze reizen. Wij verwachten van hen een professionele en betrokken houding. Vrijwilligers zijn echter ook mensen en zijn anders dan uw zorgbegeleiding thuis. Zo kan het zijn dat er verschillen zijn in aanpak en benadering. Wij vragen u hier rekening mee te houden en verdraagzaam te zijn ten opzichte van elkaar. Als u er niet samen uit komt dan zijn wij altijd beschikbaar om problemen op te lossen.

 

Maatwerk

Wilt u reizen met een beperking of handicap? Dan vraagt dat om maatwerk. Toegankelijkheid kan sterk verschillen per bestemming en is afhankelijk van uw beperking. Wat u nodig heeft als reiziger hangt dus zowel af van uw persoonlijke behoeften als van uw bestemming. Wij zoeken samen met u naar de beste combinatie van reisbehoefte, beperking en toegankelijkheid.

 

Zorgeloos reizen

Voor een zorgeloze vakantie is het erg belangrijk dat u ons vooraf uw specifieke behoeften en wensen doorgeeft, zodat wij alles tot in de puntjes kunnen voorbereiden. U vult daarvoor een uitgebreid reserveringsformulier in en wij zullen veel contact met u hebben over dat wat u verwacht en wat u nodig heeft zodat we alles naadloos op elkaar kunnen laten aansluiten en u een onvergetelijke vakantie kunt gaan beleven.