Web Analytics

Contact | 0591 - 224 500

Over ons

 

Reisburo
Vakantie & Zorg

Reisburo Vakantie & Zorg is in 2008 opgericht door Ingrid vanuit een verpleegkundige achtergrond. Eerst heel kleinschalig met individuele vakantiemogelijkheden, later met zo'n 3 a 4 groepsreizen per jaar en naast een fulltime baan. Via verschillende ideeën en diverse afslagen is Reisburo Vakantie & Zorg nu een toonaangevende, solide reisorganisatie met meerdere labels. 

Hieronder ziet u een timeline met de belangrijkste highlights uit 15 jaar Reisburo Vakantie & Zorg.

 • 2008; Ontstaan van Reisburo Vakantie & Zorg met individuele     vakantiemogelijkheden.
 • 2010; Start met het verkopen van groepsreizen van een andere partij.
 • 2012; Start met het zelf organiseren van kleinschalige groepsreizen.
 • 2015; Stilstand vanwege ziekte van Ingrid.
 • 2017; Herstart van Reisburo Vakantie & Zorg.
  • Overname van Grim Reizen.
 • 2018; Eerste medewerker in dienst.
 • 2020; Annuleringen vanwege corona. 
  • Medewerker uit dienst. 
  • Onderhandelingen over de overname van Kontiki Reizen worden afgerond, per 1-1-2021 is Kontiki Reizen een label van Reisburo Vakantie & Zorg.
 • 2021; Ingrid werkt bij de GGD, nog steeds geen reizen vanwege corona.
 • 2022; Reizen begint weer en het wordt druk.
  • In mei komt Helay in dienst.
  • De onderhandelingen over de organisatie van de reizen voor Twin-Travel worden afgerond.
  • Per 1 november is Twin-Travel een label van Reisburo Vakantie & Zorg.
 • 2023; Het is zo druk dat Frank per 1 juli wordt toegevoegd aan het team.
  • De zoektocht naar een 3e medewerker begint.

Ingrid Roelofs

Ingrid

Ik ben Ingrid Roelofs, verpleegkundige van beroep, woonachtig in Emmen en de eigenaresse van Reisburo Vakantie & Zorg.

Als verpleegkundige heb ik altijd in de ouderenzorg gewerkt en daar kwam al snel en regelmatig de vraag: 'Ik wil graag op vakantie, maar wie neemt dan de zorg over?' Na een aantal individuele reizen te hebben begeleid als verpleegkundige ontstond bij mij de behoefte om dit voor meer mensen mogelijk te maken en zo heb ik in 2008 Reisburo Vakantie & Zorg opgericht.

Ik ben zelf gek op reizen en ik vind dat reizen voor iedereen mogelijk moet zijn, met of zonder beperking. Met dit in het achterhoofd probeer ik elk jaar opnieuw een mooi programma samen te stellen met zonvakanties voor de liefhebbers, rustige vakantie bijvoorbeeld in cruises voor mensen waarvoor reizen eigenlijk te vermoeiend is en uitdagende vakanties voor de avonturiers.

Ik ben begonnen met het organiseren van individuele vakanties, daarbij regelde ik dan de zorg, de excursies, de transfer naar het hotel en huurde ik de benodigde hulpmiddelen. Gaandeweg kwamen er steeds meer vragen naar begeleide reizen en vanaf 2012 ben ik begonnen met het organiseren van begeleide zorgvakanties. Inmiddels bieden we een groot aantal reizen per jaar aan die reizigers met een beperking de hele wereld over voeren.

Ik hoop u snel te ontmoeten op één van onze reizen en wens u vanaf hier alvast veel vakantieplezier.

Met een hartelijke vakantiegroet,

Ingrid 

Helay de Ruiter

Helay

Ik was docent Engels op de middelbare school van beroep en nu plan en organiseer ik reizen voor Reisburo Vakantie en Zorg. Ik woonde in Emmen, samen met mijn man en onze 2 katten, maar in december 2022 ben ik teruggegaan naar mijn geliefde Friesland.

Van nature ben ik een ontzettend zorgzaam type. Reizen en de wereld zien heb ik altijd willen combineren met zorgen voor mensen. In eerste instantie wilde ik dan ook stewardess worden, zodat ik van beide een beetje kon doen. Deze droom heb ik gauw aan de kant gezet, om het onderwijs in te gaan. Hier heb ik mooie en leerzame jaren gehad. Na lang zoeken en de moed eindelijk verzameld te hebben, voor een carrière switch, heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar Reisburo Vakantie en Zorg.

De doelgroep spreekt mij ontzettend aan en hier kan ik heel veel van mijn zorgzame kant in kwijt. Daarnaast mag ik hopelijk uw dromen uit laten komen, door geweldige reizen voor u in elkaar te zetten. Over lichamelijke beperkingen weet ik niet veel, maar ik ben een spons als het aankomt op nieuwe kennis. Ik verdiep mij dan ook met liefde en plezier in de specifieke behoeften van reizigers met een lichamelijke beperking en daarmee hoop ik de vakantie en activiteiten zo passend mogelijk te maken.

Met reislustige groet,
 
Helay

 

 

 

thumbnailIMG4279

Hallo reizigers!

Mijn naam is Nicky Pol, ik ben 26 jaar en sinds begin Oktober werkzaam bij Reisburo Vakantie&Zorg. Tijdens mijn HBO-V studie heb ik stage gelopen bij het reisburo en heb ook nadien meerdere reizen begeleidt waar sommigen van jullie mij wellicht al van kennen. In 2021 ben ik afgestudeerd van de HBO-V en ben hierna met veel plezier aan het werk gegaan op de cardiologie afdeling van het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Al enige jaren ben ik samen met mijn Amerikaanse vriend. In 2022/2023 heb ik 1,5 jaar door Amerika gereisd en ben ik absoluut verliefd geworden op het land van de onbegrensde mogelijkheden. Ik ben daarom naast het werk ook druk bezig om mijn emigratie naar het prachtige Florida rond te krijgen.

Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken en cultuur te snuiven. De afgelopen jaren heb ik al veel mooie landen mogen bezoeken.

Ik hoop een leuke tijd tegemoet te gaan en wie weet kom ik u nog eens tegen op reis.

Met zonnige groet,

Nicky