Zorgvakantie Speciale zorg

Van Moskou tot St. Petersburg

Indrukwekkend en uniek, zo kun je deze rondreis misschien wel het best omschrijven. Deze rondreis brengt je in de twee meest iconische steden van Rusland, bekijk het Kremlin, wandel over het Rode Plein of dompel je onder in de Russische pracht en praal van de paleizen en kathedralen.

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
25 september 2021
Reisdata eind
2 oktober 2021

Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in verschillende hotels, bijvoorbeeld het Hilton Inn Express hotel in Moskou en het Park Inn Pribaltiyskaya Hotel in St. Petersburg (of vergelijkbaar o.b.v. beschikbaarheid). Beide hotels beschikken over een groot aantal aangepaste kamers met een roll-in douche met douchezitje en brede deuren. Er zijn handgrepen in de badkamer en bij het toilet.

Programma

Hieronder leest u het programma dat we volgen. Het kan voorkomen dat om logistieke redenen de volgorde van het programma wijzigt.

Dag
1. Aankomst in St. Petersburg
Omschrijving
Bij aankomst op de luchthaven van St. Petersburg worden we naar ons hotel begeleid door onze lokale gids. In het hotel is er tijd om bij te komen van de reis waarna we heerlijk gaan dineren en vervolgens de nacht doorbrengen.
Dag
2. De Hermitage
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we fijn op pad. We bezoeken vandaag o.a. The Hermitage en St. Isaak's Cathedral. We bekijken Peter and Paul Fortress en gaan aan het eind van de dag weer lekker dineren in het hotel.
Dag
3. Tsarskoe Selo
Omschrijving
Na een heerlijke nachtrust en een nog beter ontbijt zien we vandaag meer van St. Petersburg. U kunt denken aan het Catherina Palace en 'Amber room', we lunchen in een typisch Russisch restaurant en na de lunch is er vrije tijd om bijvoorbeeld te winkelen. U kunt in de stad dineren of in het hotel (niet inbegrepen) . Dit spreken we af met de groep.
Dag
4. Meer St. Petersburg
Omschrijving
Na het ontbijt bezoeken we bijvoorbeeld naar Peterhoff Parks and Fountains (niet het Grand Palace), Savoir on the Blood Cathedral en St. Isaak's Cathedral. Na deze indrukwekkende laatste dag in St. Petersburg dineren we nog een laatste keer in het hotel en maken we ons op voor de laatste nacht, morgen vertrekken we per trein naar Moskou.
Dag
5. Treinen naar Moskou
Omschrijving
Na het ontbijt checken uit bij ons hotel, we verlaten het prachtige St. Petersburg. Onze gids brengt ons naar het station vanwaar we per 'Sapsan trein' naar Moskou reizen (ongeveer 4-5 uur). Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap dat aan u voorbij glijdt. Na aankomst in Moskou ontmoeten we de nieuwe gids die ons zal helpen met de koffers. Vanuit het station maken we een kleine tour door Moskou waarna we inchecken bij ons hotel. Na een heerlijk diner is het tijd om bij te komen van een vermoeiende dag.
Dag
6. Sightseeing Moskou
Omschrijving
Na het ontbijt staat de gids voor ons klaar om ons zijn prachtige stad te laten zien. We maken een City tour, bezoeken de bekende 'Izmailovo' markt, de 'Tretyakov Art Gallery' en het Museon Park. Na deze overweldigende dag dineren we in het hotel.
Dag
7. Meer Moskou
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we Moskou verder verkennen, we bezoeken het beroemde Rode Plein, St. Basils Cathedral (helaas niet rolstoeltoegankelijk), Christ Savoir Cathedral, Arbat en natuurlijk slaan we het indrukwekkende en kleurrijke Kremlin niet over. We dineren weer in het hotel en brengen hier onze laatste Russische nacht door.
Dag
8. Bye bye Rusland
Omschrijving
Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en vertrekken we, afhankelijk van de vluchttijd, richting vliegveld. helaas is er een einde gekomen aan een prachtige reis.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 4.999 p.p.
Lichte begeleiding
€ 3.799 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 3.250 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 390
Beschikbaarheid
2 kamers
Inclusief
Verblijf in een twee persoonskamer incl. ontbijt, 6x diner, 1x lunch, vliegtickets, alle transfers, excursies volgens programma, Nederlands sprekende gids, entreegelden volgens programma, Fotoboek, Nederlandse zorg en begeleiding, reserveringskosten
Exclusief
Overige maaltijden, drankjes, reis- en annuleringsverzekering, visum, fooien, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), bijdrage calamiteitenfonds (€2,50), huur hulpmiddelen, vervoer naar en van Schiphol
Extra's
Iedere gast ontvangt van ons na de reis een prachtig fotoboek om de reis nog eens te herbeleven.
Reisdocument
Paspoort en visum (aanvragen in overleg)
Inentingen
Aanbevolen vaccinaties zijn:
* DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
* Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)
Belangrijke informatie
Bij een rondreis kunnen we géén tillift en hoog/laag bed meenemen.
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
Deze reis gaat door als er minimaal vier gasten hebben ingeschreven.
Boek nu!