Reizen met rolstoel Speciale zorg

Rondreis Zuid Marokko

Marokko in januari? Ja, juist in januari......….
In Marokko is het winter, de Marokkanen hebben het vaker koud, maar voor ons Nederlanders is deze temperatuur juist erg aangenaam. Stel je voor regen en kou en misschien wel sneeuw en ijs in Nederland, maar in Marokko is het tussen de 20 en 25 graden........heerlijk!!

Combineer de mystiek van Marrakech met de verleiding van de Saharazanden. Verbazingwekkende filmstudio's, majestueuze bergkruisingen, epische tochten over de zandduinen per kameel en heerlijk eten.

Ben je klaar voor de reis van je leven?

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
14 januari 2020
Reisdata eind
21 januari 2020

Programma

We hebben een mooi programma samengesteld waarin u de vele facetten van Marokko gaat zien en beleven.

Dag
1. Welkom in Marokko! (D)
Omschrijving
Uw professionele chauffeur staat klaar op het vliegveld om u naar uw hotel te brengen - u bent in Marrakech! Nadat u uw bagage in uw kamer hebt gezet en uzelf even hebt opgefrist gaat u genieten van de adembenemende zonsondergang boven de Koutoubia-moskee tijdens een bezoek aan de beroemde Djemaa el-Fna. Het plein komt 's avonds tot leven en met lokale verhalenvertellers, entertainers en overheerlijke barbecues is het plein zeker een bezoekje waard! Het diner gebruikt u in uw hotel.
Dag
2. Marrakech (O+D)
Omschrijving
Na een heerlijk ontbijt gaat u onder leiding van een professionele gids Marrakech, de zuidelijke parel van Marokko, verkennen. U bezoekt de Majorelle-tuinen, de Saadi-graven en vele andere verborgen schatten. Na de lunch (niet inbegrepen) bezoekt u de indrukwekkende Koutoubia-moskee en is een bezoek aan de lokale soeks een mooie afsluiting van de dag (markten). Het diner gebruikt u in uw hotel.
Dag
3. Ouarzazate (O+D)
Omschrijving
Na een prettige nachtrust en een lekker ontbijt checkt u uit bij uw hotel en vertrekt u naar het machtige High Altas-gebergte dat tot meer dan 4.000 meter boven zeeniveau uittorent . Als u afdaalt naar het oosten, gaat u het rotsachtige begin van de Sahara woestijn in. Voor een panoramisch fotomoment stoppen we in Kasbah Ait BenHaddou, een van de best bewaarde en meest indrukwekkende versterkte dorpen langs de historische route naar Ouarzazate. Bij aankomst in het hotel checkt u in en gebruikt u het diner in het hotel.
Dag
4. Sahara Camp (O+D)
Omschrijving
Na het ontbijt pakt u een kleine rugtas met de dingen die u nodig heeft voor twee nachten in de woestijn. We vertrekken vroeg om te genieten van de verschillende palmen die tevoorschijn komen uit het rotsachtige en dorre landschap, gevoed door de ondergrondse rivier vanuit het besneeuwde Atlasgebergte. De rotsen in deze vlaktes bevatten prachtige fossielen. In de middag komen we aan in de zandduinen waar u vanuit de luxe minibus gaat overstappen* in 4-wheeldrive terreinwagen waarmee we de Sahara kunnen bedwingen waarin uw luxe woestijnkamp ligt. De rit duurt ongeveer 40 minuten en het is opwindend om deze wilde omgeving te verkennen. Geniet tijdens uw verblijf in het kamp van traditionele Berberse muziek bij een kampvuur onder de miljarden sterren. U bevindt zich echt in het hart van de Sahara. Het diner gebruikt u in het Berber kamp Rolstoelen (elektrisch en handmatig) en alle andere mobiliteitshulpmiddelen kunnen ook per 4-wielaandrijving naar het kamp worden gebracht. De tenten hebben een eigen badkamer, cementvloeren en zijn manoeuvreerbaar in een rolstoel. *De mensen van het woestijnkamp kunnen indien nodig helpen met transfers, maar een transfer met een tillift is niet mogelijk.
Dag
5. Camel Ride (O+D)
Omschrijving
's Morgens is het dan eindelijk zover....een ritje op een kameel. Er is een Aangepast Camel Zadel ** ontworpen, zodat u veilig kunt genieten van de sensatie van het rijden over de duinen op deze aloude manier. Later op de dag zullen we de kamelenmarkt in een nabijgelegen stad bezoeken voordat u nog een nacht in de woestijn doorbrengt. Diner gebruikt u bij de Berbers. ** Vraag of dit een activiteit voor u is, er is een video beschikbaar. U bent de beste beoordelaar of deze kameelrit mogelijk is voor u.
Dag
6.Todra Gorge (O+D)
Omschrijving
Misschien wilt u vroeg opstaan voor de zonsopgang boven de zandduinen. Na het laatste ontbijt bij de Berbers nemen we afscheid en rijden we met de 4-wheel drive terug naar de geasfalteerde weg. Onderweg verkennen we de Todra-kloof. Op zijn smalste afstand is deze 10 meter breed maar de kliffen rijzen tot 300 meter boven u. Vervolgens keren we terug naar het hotel in Ouarzazate. Het diner gebruiken we in het hotel
Dag
7. Agadir
Omschrijving
Op de weg terug vanuit het Berberkamp passeren we de Ouarzazate's Atlas Film Studio's waar verschillende beroemde films zijn gefilmd waaronder 'Gladiator' en 'Lawrence of Arabia'. Vervolgens rijden we door naar Agadir vanwaar u morgenochtend vertrekt naar Amsterdam. Als u de tweeweekse reis hebt geboekt breekt er hier voor u een week aan van rust, zon en zee. Het diner gebruiken we in het hotel.
Dag
8. Afscheid van Marokko
Omschrijving
We vertrekken vanochtend op tijd naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 5.999 p.p.
Lichte begeleiding
€ 4.650 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 3.650 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 775
Let op
* Dit is een intensieve reis, u wisselt een paar keer van hotel en we reizen naar een heus Berberkamp. U moet lichamelijk fit genoeg zijn om deze reis te maken.
Inclusief
7 nachten in 3 of 4 sterren accommodaties o.b.v. halfpension, vervoer per aangepaste minibus (behalve in de Sahara) of per 4-wheeldrive (in de Sahara), vliegtickets, professionele Engels sprekende gids, aangepaste camel ride, entreegelden volgens programma, zorg- en begeleiding tijdens de reis, bijdrage GGTO en calamiteitenfonds, reserveringskosten
Exclusief
Lunches, drankjes, fooien, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de luchthaven Schiphol, evt. huur hulpmiddelen
Extra's
Het is mogelijk om deze reis te koppelen aan de reis 'Winterzon in Marokko' zodat u langer op vakantie kunt. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.
Reisdocument
Een paspoort is vereist. Het document moet nog 90 dagen geldig zijn na vertrek uit Marokko
Inentingen
Aanbevolen vaccinaties
DTP (Difterie, Tetanus, Polio)
Hepatitus A (Besmettelijke geelzucht)
Informeer bij uw GGD naar persoonsgebonden adviezen.
Belangrijke informatie
We kunnen twee rolstoelen vastzetten in de bus, eventuele overige rolstoelen moeten inklapbaar zijn.
Luchthaven
Schiphol
Boek nu!