Reizen met rolstoel Speciale zorg

Busreis naar Rheinsberg

"Het bos aan het hoofd, het meer aan je voeten, zo droom je hier ..."

... zei Theodor Fontane in zijn roman "De Stechlin" al. Maar je kunt meer dan alleen dromen in het Ruppiner Land! Meer dan 50 meren, grote aaneengesloten bosgebieden en verborgen plaatsen met een interessante historie wachten om ontdekt te worden.
Het Seehotel ligt direct aan de oever van de Grienericksee en is omgeven door een charmant landschap.

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
10 mei 2020
Reisdata eind
17 mei 2020

Accommodatie

We verblijven in het Seehotel Rheinsberg in het romantische stadje Rheinsberg, een van de meest ontspannende plekken tussen Hamburg en Berlijn, een parel in het midden van het Brandenburgse platteland. Het Seehotel is speciaal gebouwd voor mensen met een mobiliteitsbeperking en is het grootste barrierevrije hotel van Duitsland. Alle kamers, appartementen en de ruimtes voor vrijetijds- en sportactiviteiten zijn ruim, comfortabel en natuurlijk drempelvrij.

Alle kamers zijn drempelvrij en voorzien van badkamer, balkon, minibar, telefoon en satelliet-tv. Badjas en föhn liggen voor u klaar. Sommige van de gebouwen hebben automatische deuren, leuningen en inloopbalkons en terrassen. De receptie staat dag en nacht voor u klaar.

Programma

Deze busreis is een excursiereis en dat betekent dat we 5 dagen een excursie maken met in het midden van de week één rustdag rondom het hotel om bij te komen van alle indrukken. Het programma is onder voorbehoud van weersomstandigheden en actuele verkeerssituaties.

Dag
1. Uw vakantie begint....
Omschrijving
Via de opstapplaatsen rijden we met onze luxe touringcar, die voorzien is van een lift, in een vlot tempo naar Rheinsberg. Het is een lange rit daarom zullen de gasten bij de eerste opstapplaatsen 's ochtends al vroeg opgehaald worden. De overige dagen zullen we minder vroeg starten met het programma.
Dag
2. Boottocht
Omschrijving
Vandaag hebben we een fantastische boottocht gepland, we stappen op in Rheinsberg aan de Grienericksee en varen met een luxe boot door het Brandenburger merengebied. Afhankelijk van de beschikbaarheid en het weer maken we bijvoorbeeld de volgende tocht: Een prachtige boottocht door de natuur langs de Rheinsberger meren. We starten vanaf Grienericksee, passeren het pittoreske kasteel en rijden naar Rheinsberger See. Vanaf hier gaat het via het Schlabornkanaal naar Zechlinerhütte. Hier steken we alleen drie idyllische meren over en bereiken het Grote Zechlin-meer. Dit leidt ons vervolgens rechtstreeks naar het zeer heldere Zwarte Meer naar Flecken Zechlin, een van de oudste resorts in Brandenburg. Dan varen we terug naar Rheinsberg.
Dag
3. Berlijn
Omschrijving
Een bezoek aan deze fantastische stad mag uiteraard niet ontbreken, we laten u kort de highlights van de stad zien waarna u tijd hebt om zelf rond te kijken en Berlijn te beleven. Het is mogelijk om dit met (een deel van) de groep te doen, maar gaat u er liever met uw reispartner op uit dan kan dat natuurlijk ook, we spreken in dat geval een tijd af bij de verzamelplaats voor de rit terug naar het hotel.
Dag
4. Rustdag
Omschrijving
Vandaag kunt u bijkomen van de afgelopen dagen, we hebben geen programma. U kunt een wandeling maken langs het meer, in het hotel gebruik maken van het zwembad en de sauna of lekker een boek lezen op het terras of uw balkon.
Dag
5. Bustour door de omgeving
Omschrijving
U kunt niet naar huis zonder iets gezien te hebben van de omgeving, we maken daarom vandaag een bustocht door de omgeving. Het gebied bestaat uit ontelbare meren, historische stadjes en prachtige natuurparken. Onderweg is er tijd voor koffie en een lekkere lunch.
Dag
6. Schloss Rheinsberg
Omschrijving
Als geen ander kasteel, imponeert Schloss Rheinsberg met zijn schilderachtige locatie aan de Grienericksee. Hier vormen natuur, architectuur en kunst een harmonieus geheel. Talrijke kunstwerken sieren de gebouwen van het kasteel en nodigen uit tot een reis naar de tijd van de 18e eeuw. Uitgebreide restauratiewerkzaamheden zijn de afgelopen jaren geslaagd in het herstellen van de originele decoraties uit de tijd van de Frederic (rond 1740) en de vroege classicistische kamerinrichting (rond 1786) die onder Prins Heinrich is gemaakt. Samen met de schilderijen en handwerkobjecten die hier worden tentoongesteld, geven ze een indruk van de levende cultuur, het gevoel van het leven en de verzamelactiviteit van de voormalige eigenaars.
Dag
7. Neuruppin
Omschrijving
Deze prachtige historische stad is een lust voor het oog. De middeleeuwse wallen vormen een groene ring rond de oude binnenstad. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. de Amaltheatuin met de Apollotempel, de Marienkirche en het Dominicanenklooster. U hebt in Neuruppin tijd om de stad te beleven, met iedereen die individueel op verkenning wil speken we een tijd en verzamelplek af voor de rit terug naar het hotel.
Dag
8. Naar huis
Omschrijving
We hebben een heerlijke vakantie gehad waarin we veel gezien hebben maar vandaag rijden we terug naar huis. Na een vroeg ontbijt checken we uit bij ons hotel en laden we de koffers in de bus. We beginnen moe, maar vol met mooie herinneringen aan de lange tocht terug naar huis.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 2.325 p.p.
Lichte begeleiding
€ 1.750 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 1.450 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 115
Inclusief
Verblijf o.b.v. halfpension, vervoer per luxe touringcar met lift, alle excursies volgens programma, herinneringsboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bijdrage GGTO, bijdrage calamiteitenfonds, reserveringskosten
Exclusief
Overige maaltijden, drankjes, overige excursies/entreegelden, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de opstapplaats, evt. huur hulpmiddelen
Reisdocument
Paspoort of ID kaart
Belangrijke informatie
De meeste hulpmiddelen worden gratis ter beschikking gesteld.
Opstapplaatsen
Leeuwarden, Meppel, Zwolle, Deventer, Hengelo
Bijzonderheden
* Minimaal 25 deelnemers
* We kunnen maximaal 8 rolstoelen vastzetten in de bus.
* Er reist een Nederlands zorg- en begeleidingsteam mee
Reserveer nu!