14 daagse cruise Noorse Fjorden

Verwonder u tussen de majestueuze kliffen rondom de fjorden van Noorwegen. Noorwegen heeft meer dan duizend fjorden waarvan de meeste aan de westkant van Noorwegen liggen. Fjorden zijn lange zeearmen met helderblauw water die ver het land in reiken en wanneer je een fjord invaart zie je grote watervallen, hoge kliffen en, meestal aan het eind, kleurrijke dorpjes of steden.

Cruisen is een zeer comfortabele manier van reizen waarbij u veel ziet met minimale reisinspanning.

Boek nu!
Aantal dagen
14 dagen
Reisdata begin
1 augustus 2022
Reisdata eind
14 augustus 2022

Schip

Schip
Costa Fortuna
Omschrijving
De Costa Fortuna is een van de vlaggenschepen van Costa Cruises en een eerbetoon aan de schepen uit het verleden. Je gaat terug naar de grandeur van het verleden met de luxe van nu. In de openbare ruimtes vindt je reproducties van reclamewerken uit de jaren '20 en '30 en posters van Michelangelo en Raphael. Het schip is ingericht met verfijnd meubilair en beschikt over vier zwembaden - waarvan één met een schuifdak - bubbelbaden, een glijbaan, een casino, een disco en het Rex Theater 1932.

Uw binnenhut beschikt over airconditioning, flatscreen-TV, haardroger, stewardservice, wifi (niet gratis)
De hutten zijn goed aangepast, ze zijn ruimer dan een standaard hut en beschikken over een rolstoeltoegankelijke badkamer met een zitje en handgrepen bij de douche en het toilet. De hut heeft vloerbedekking en een hoog/laag bed is niet mogelijk. We kunnen enkele extra hulpmiddelen meenemen aan boord.

Specificaties binnenhut:
Breedte voordeur: 93 cm
Breedte badkamer deur: 93 cm
Hoogte toilet: 48 cm
Hoogte wastafel: 84,5 cm
Hoogte bed: 58 - 62 cm

Vaarroute

Tijdens deze heerlijke 14-daagse cruise vaart u langs de indrukwekkende kust van Noorwegen, we passeren de poolcirkel en bezoeken de Lofoten en Comoren. Onderweg bezoeken we leuke steden, dorpjes en uiteraard geniet u van alle luxe die de Costa Fortuna u biedt.

Dag
1. Uw cruise gaat beginnen
Omschrijving
Vandaag schepen we in op de Costa Fortuna en aan het eind van de middag gooien we de trossen los.
Dag
2. Dag op zee
Omschrijving
Geen land in zicht vandaag, waarschijnlijk wel windmolens op zee. Voldoende tijd om het schip te verkennen en alvast een duik te nemen in een van de zwembaden.
Dag
3. Haugesund
Omschrijving
Haugesund is een levendige stad in het zuidwesten van Noorwegen.
Dag
4. Molde en Andalsnes
Omschrijving
Molde staat bekend als de rozenstad, dit is de enige plaats in Noorwegen waar rozen groeien. Later die da'g meren we aan in Andalsnes, dat aan de 'Trolls Road ligt.
Dag
5. Dag op zee
Omschrijving
Vandaag kunt u genieten van de Costa Fortuna, ga shoppen, bezoek het theater of lees een boek op één van de vele dekken.
Dag
6. Bodø
Omschrijving
We zijn de poolcirkel vannacht gepasseerd. Bodø is de hoofdstad van Nordland en is bekend van de vele culturele activiteiten en bezienswaardigheden.
Dag
7. Narvik
Omschrijving
In het kilometers diepe Ofotfjord ligt Narvik, Narvik is vooral bekend om zijn oorlogsmuseum en de meest noordelijk gelegen locatie die we tijdens deze cruise bezoeken.
Dag
8. Leknes
Omschrijving
Leknes ligt op de Lofoten en is bekend van de glasblazer van Vikten.
Dag
9. Dag op zee
Omschrijving
Even bijkomen van alle indrukken, daar is nu tijd genoeg voor want we varen de hele dag.
Dag
10. Måløy
Omschrijving
Måløy ligt tussen de bergen en wordt ook wel de krijtwitte parel van Noorwegen genoemd.
Dag
11. Stavanger
Omschrijving
Stavanger kent natuurlijk iedereen , al is het maar van het WK schaatsen. Een fijne levendige stad die een grote rol heeft gespeeld in de olie-industrie, een oliemuseum mag dan ook niet ontbreken in Stavanger.
Dag
12. Dag op zee
Omschrijving
Nog één volle dag genieten van de Costa Fortuna, hebt u alles al gezien?
Dag
13. Bremerhaven
Omschrijving
Bremerhaven is een ondergewaardeerde stad in Noord Duitsland waar je geweest moet zijn. Wat bezoekt u vandaag? Het Klimahaus? De Zoo am Mer?
Dag
14. Aankomst in IJmuiden
Omschrijving
Vroeg in de ochtend leggen we weer aan in IJmuiden. Het is tijd om afscheid te nemen en met een hoofd vol herinneringen naar huis te gaan.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 4.999 p.p. in een tweepersoons binnenhut; € 5.399 p.p. in een tweepersoons buitenhut
Lichte begeleiding
€ 3.999 p.p. in een tweepersoons binnenhut; € 4.399 p.p. in een tweepersoons buitenhut
Zonder zorg of duwhulp
€ 3.499 p.p. in een tweepersoons binnenhut; € 3.899 p.p. in een tweepersoons buitenhut
Reisprijs
€ De prijzen zijn een indicatie en afhankelijk van de prijsschommelingen van de cruisemaatschappij, daarom altijd onder voorbehoud
Toeslag eenpersoonskamer
€ op aanvraag
Let op
Om deze cruise te kunnen maken moet u bereid zijn om enige ongemakken m.b.t. de aanpassingen te accepteren en beseffen dat u af en toe hulp nodig hebt bij zaken die u thuis zelfstandig zou kunnen.
Inclusief
Verblijf o.b.v. all-inclusive in een tweepersoons binnenhut, verplichte fooien (€ 145 p.p.) 2 excursies, havengelden, herinneringsboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, reserveringskosten
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de cruisehaven in IJmuiden, bijdrage GGTO (€ 7,50 p.p.), bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50), evt. huur hulpmiddelen.
Reisdocument
paspoort of ID kaart
Inentingen
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die Noorwegen en de cruisemaatschappij stellen.
Opstapplaatsen
Cruisehaven IJmuiden
Bijzonderheden
* Minimaal aantal deelnemers: 4
* Er reist een Nederlands begeleidingsteam mee
Boek nu!