Zorgvakanties Speciale zorg

Natuurlijk de Veluwe

Heerde heeft veel te bieden, denk aan de middeleeuwse Hanzestad Zutpen of de IJssel met zijn uiterwaarden. Langs de IJssel, op de heide en in de bossen van de Veluwe kan je prachtig wandelen en fietsen. Een waterrijk gebied waar je kan vissen en veel wild en vogels kan spotten, geniet van de rust die Heerde je biedt.

En wist u al dat de Veluwe ook veel kastelen heeft? Kent u bijvoorbeeld kasteel Staverden al?

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
4 november 2022
Reisdata eind
11 november 2022

Accommodatie

Vakantiehuis de Rode Beer is speciaal ingericht voor mensen met een beperking en hun familie/begeleiding en is gelegen in het mooie centrum van Heerde, op de Noord Veluwe.

Het vakantiehuis beschikt over 6 slaapkamers en 5 badkamers, u deelt uw kamer met een andere gast van hetzelfde geslacht.
Op de begane grond is er 1 x 1persoons zorgkamer, 1 x 2 persoonszorgkamer een eigen badkamer toegankelijk vanuit beide zorgkamers, voorzien van douche met douchebrancard en/of douchestoel, onderrijdbare wastafel en toilet met opklapbare steunen en een 2 persoonskamer voorzien van eigen sanitair. Daarnaast is er nog een aparte relaxbadkamer met een hoog-laag bad met bubbelfunctie en een toilet voorzien van opklapbare steunen.

Op de bovenverdieping is er een eenpersoons kamer met vaste kast en een tweepersoonskamer (stapelbed). Deze beide kamers hebben de beschikking over een badkamer met toilet en ligbad met douche. Daarnaast is er nog een separaat begeleidersappartement op de bovenverdieping met een eigen keuken, zithoek, eigen sanitair en een apart toilet in de hal.

In het vakantiehuis is een souterrain ingericht als activiteitenruimte, hier staat ook de mobiele snoezelkar die u door het hele vakantiehuis heen kunt gebruiken. In het vakantiehuis is een lift die op alle etages stopt. Zo ervaar je maximale vrijheid, ook met een beperking.

Woonkeuken, hoog-laagkeuken en woonkamer
De ruime keuken, voorzien van vaatwasser, combi-oven en inductiekookplaat, heeft een extra ruimte met een hoog-laag keuken voor rolstoelgebruikers. De woonkamer heeft een gezellige hoekbank en is voorzien van een grote flat screen tv.

Programma

Heerde ligt op de Veluwe en dat betekent dat we heel veel dingen kunnen doen, denk aan een kasteel bezoeken, een wandeling, een rolstoelfiets huren en de omgeving verkennen, bezoek aan Hattem, Harderwijk of een kasteel en veel veel meer........

Ik heb hieronder een programma samengesteld, dit is onder voorbehoud van wensen van gasten en natuurlijk het weer.

Dag
1. Aankomst in Heerde
Omschrijving
Vandaag mogen we vanaf 15.00 uur het vakantiehuis betreden. Na aankomst nemen we tijd om te settelen en kennis te maken met elkaar. Na het diner is er gelegenheid tot het spelen van een spelletje, TV kijken of het nemen van een lekker bad, als u een favoriet spel hebt neemt u dat dan mee.
Dag
2. Elburg
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we op weg naar Elburg. Elburg is een eeuwenoud vissersdorp dat natuurlijk bekend staat om de visserij. Flaneer door het oude centrum en hap een haring in de haven. In Elburg vindt u ook de zandsculpturen tentoonstelling van bijbelse figuren.....een bezoek waard.
Dag
3. Kasteel Staverden
Omschrijving
Kasteel Staverden is een prachtig wit kasteel midden in het natuurgebied. In de directe omgeving vind je een bierbrouwerij waar ze een lokaal biertje brouwen en een oude watermolen. De enorme tuin leent zich heel goed voor het maken van een wandeling en in de tuin bevindt zich een uitdagend doolhof. Pas maar op dat u niet verdwaalt.
Dag
4. Zutphen
Omschrijving
Zutphen is een oude Hanzestad en meer dan een bezoekje waard. Zutphen ligt aan de IJssel en aan de Berkel en heeft veel prachtige oude monumenten zoals de kathedraal en historische stadgezichten. Vandaag verkennen we deze prachtige stad niet alleen van binnen, maar ook van buiten door een heerlijke vaartocht over de Berkel.
Dag
5. Rustdag
Omschrijving
Vandaag gaan we bijkomen van de afgelopen dagen. We slapen uit, doen een spelletje, lopen even het dorp Heerde in, kijken TV......een dag zonder uitstapje.
Dag
6. uitje in overleg
Omschrijving
Vandaag hebben we geen vast programma, we overleggen samen en bepalen samen het doel. Hebt u een wens dan is dit het moment om die te bespreken.
Dag
7. Orchideeën Hoeve
Omschrijving
We moeten een beetje op tijd op want vandaag gaan we naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, een ware bloemenzee waar u zeker een dag kunt rondkijken zonder twee keer hetzelfde te zien.
Dag
8. Afscheid van de Veluwe
Omschrijving
Helaas komt er vandaag alweer een eind aan deze heerlijke vakantie. Na het ontbijt pakken we de koffers in en is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Tot volgend jaar?

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 1.799 p.p.
Lichte begeleiding
€ 1.650 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 1.499 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 125
Inclusief
Verblijf o.b.v. logies, gezamenlijke maaltijden en consumpties, excursies, herinneringsboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bedlinnen, handdoekenpakket, reserveringskosten, douchestoel, hoog/laag bed, tillift, douchebrancard
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de opstapplaats, extra handdoekenpakket, extra bedlinnen, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), evt. huur extra hulpmiddelen en uw sterk alcoholische drankje
Reisdocument
Geldig ID bewijs
Inentingen
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering stelt.
Opstapplaatsen
Emmen, Meppel, Zwolle
Woont u in een ander deel van Nederland dan kunt u op eigen gelegenheid naar Heerde reizen, wij verzorgen het vervoer tijdens de vakantie.
Boek nu!