Zorgvakanties Speciale zorg

Zon en strand in Egmond aan zee

Egmond aan zee is een lieflijk toeristisch dorpje direct aan de Noordzee kust. Het dorp heeft een gezellig centrum en vanuit het centrum loop je zo het strand op. Ziet u uzelf al zitten met een cappuccino in het strandpaviljoen met uitzicht op zee? Of neemt u liever plaats in de beschikbare strandrolstoel om met de voeten, of meer, de koele stroming van de zee te voelen?
Vanuit Egmond zijn verschillende toeristische trekpleisters gemakkelijk te bereiken. Kortom, een vakantie vol zon (hopelijk), zee, strand en bezienswaardigheden.

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
16 juli 2021
Reisdata eind
23 juli 2021

Accommodatie

We verblijven in het gloednieuwe aparthotel De Egmonden op loopafstand van het centrum van Egmond aan zee en het strand. Het hotel opent in het voorjaar van 2021 zijn deuren, we zijn dus ongeveer de eerste gasten.

In het hotel hebben we de beschikking over een ruim 8-persoons appartement dat volledig rolstoeltoegankelijk is. Het appartement beschikt over 4 slaapkamers met 4 hoog-laag bedden en 4 eenpersoonsbedden. Er is een hoog/laag bad beschikbaar, een fitness/oefenruimte en een infrarood cabine.

De appartementen beschikken over een goed ingerichte keuken en daarom zullen we deels zelf koken.......helpt u mee?

Programma

We hopen natuurlijk op veel zon zodat we lekker buiten kunnen zijn, maar we ondernemen ook een aantal activiteiten. (alle excursies zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en evt. coronamaatregelen)

Dag
Aankomst in Egmond aan Zee
Omschrijving
Vanmiddag verzamelen we ons in het hotel, sommige gasten komen via de opstapplaatsen met de bus naar Egmond aan Zee en andere gasten komen rechtstreeks naar het hotel met eigen vervoer. Als we ingecheckt en gesetteld zijn dan wandelen we naar Egmond aan Zee om alvast wat rond te kijken en een hapje te eten. Na het diner vermaken we onszelf met een spelletje en een praatje om kennis te maken met de andere gasten.
Dag
Bergen en het zeeaquarium
Omschrijving
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar schildersdorp Bergen. Bergen is een kunstenaars dorp, hier wandelen we wat rond en pakken we een terrasje. Als u wilt kunt u een museum bezoeken (niet inbegrepen). Na de lunch rijden we door naar Bergen aan Zee waar we naar het Zeeaquarium gaan. Als u uitgekeken bent in het zeeaquarium of u voelt hier niet voor dan kunt u ervoor kiezen om iets verder door te lopen naar het strand om daar nog een kop koffie te pakken.
Dag
De Broeker Veiling
Omschrijving
Museum de Broeker Veiling is een begrip in Noord Holland, het is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. In Museum de Broeker Veiling wordt de herinnering levend gehouden door het historische veilinggebouw. We maken een rondvaart door 'het rijk der duizend eilanden' en onderweg vertelt de gids u over de geschiedenis van de tuinbouw in dit gebied. Varen of meedoen aan de veiling, dat kan bij Museum Broeker Veiling ook gewoon in je rolstoel. De overdekte rondvaartboot heeft een lift en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanuit de rolstoel meedoen met de veiling? In het afmijnlokaal is ruimte voor 8 rolstoelen, zodat je vanuit je rolstoel zo op de knop kunt drukken. Pas op, straks koop je 65 kilo uien! :-)
Dag
Egmond aan zee
Omschrijving
Vandaag blijven we in de buurt van het hotel, we wandelen naar het strand. Kunnen het strand op met de strandrolstoel en lunchen in een strandpaviljoen.
Dag
De Zaanse Schans
Omschrijving
De Zaanse Schans is een lust voor het oog met zijn karakteristieke groene Zaanse huisje, de vele musea en de kenmerkende rij met molens.
Dag
Enkhuizen en het Zuiderzee Museum
Omschrijving
Bent u al eens in Enkhuizen geweest? Enkhuizen is een historische havenstad waar veel oude elementen bewaard zijn gebleven. We maken een wandeling door het historische havengebied, lunchen ergens op de kade en bezoeken na de lunch het indrukwekkende Zuiderzee Museum.
Dag
Texel en Ecomare
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we naar Texel. We maken een mooie rondrit over het eiland en bezoeken Ecomare. Ecomare is het grootste opvangcentrum voor zeehonden op Texel, hier kunt u tentoonstellingen bekijken en kennis maken met de gestrande zeehonden die in Ecomare weer kunnen aansterken. Als het weer het toelaat maken we een robbentocht.
Dag
Tijd om afscheid te nemen
Omschrijving
Helaas is de vakantie vandaag voorbij. Na het ontbijt pakken we onze spullen en is het tijd om afscheid te nemen van de medereizigers en begeleiding en op weg naar huis te gaan met een vracht aan mooie herinneringen.

Prijzen

Reisprijs
€ 2.299 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 350
Let op
In principe deelt u een kamer met een andere gast van hetzelfde geslacht.
Inclusief
Verblijf o.b.v. logies, gezamenlijke maaltijden, gezamenlijke consumpties, vervoer per minibus met lift, alle excursies en entreegelden, fotoboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, reserveringskosten, hoog/laag bed, douchestoel, hoog/laag bad.
Exclusief
Overige consumpties, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de opstapplaats of accommodatie, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), evt. huur extra hulpmiddelen
Reisdocument
Geldig ID bewijs
Belangrijke informatie
We bepalen de opstapplaatsen in overleg op de route Emmen - Egmond aan Zee. Komt u uit een ander deel van Nederland dan kunt u rechtstreeks naar het hotel reizen.
Bijzonderheden
Minimale deelname: 4 gasten
Er reizen maximaal 7 gasten met maximaal 2 begeleiders
Boek nu!