Zorgvakanties Speciale zorg

Nazomer in De Rijp

De Rijp is een geweldig leuk klein historisch dorp in Noord-Holland in de gemeente Alkmaar. Het dorp heeft een beschermd stadsgezicht, mede door de vele rijksmonumenten die het dorp rijk is. Vanuit De Rijp verken je gemakkelijk de kop van Noord Holland, plaatsen als Edam, Volendam en Alkmaar liggen op korte afstand.

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
12 september 2021
Reisdata eind
19 september 2021

Accommodatie

Hotel de Rijper Eilanden heeft 155 kamers, variërend in grootte van 35 tot 45 m2, geschikt voor 1 tot 4 personen. De kamers zijn verdeeld over 3 gebouwen met eigen zalen, waardoor de intieme sfeer gewaarborgd blijft.
Zoals u van een hotel op 4 sterrenniveau mag verwachten zijn alle kamers zijn uitgerust met douche en toilet, föhn, kabel-tv, radio, telefoon, internet.

Alle kamers zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kamers zijn voorzien van brede deuren (103 cm), zonder drempels. Er zijn handgrepen naast het toilet en in de douche. Hulpmiddelen als hoog-laagbedden, douchestoelen, douchebrancard en tillift zijn op verzoek zonder extra kosten beschikbaar.

Programma

Tijdens de vakantie staat onze eigen rolstoelbus ter beschikking en we kunnen daarom onbeperkt uitstapjes maken. (Genoemde uitstapjes zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en evt. coronamaatregelen)

Dag
Aankomst in De Rijp
Omschrijving
Vandaag komt u aan bij het hotel en na het inchecken is het tijd voor een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers. Als iedereen er is is er misschien nog tijd voor een korte bezichtiging van dit authentieke dorpje. Na het diner is het tijd om uitgebreid kennis te maken en samen een toost uit te brengen op de vakantie.
Dag
Texel en Ecomare
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we naar Texel. We maken een mooie rondrit over het eiland en bezoeken Ecomare. Ecomare is het grootste opvangcentrum voor zeehonden op Texel, hier kunt u tentoonstellingen bekijken en kennis maken met de gestrande zeehonden die in Ecomare weer kunnen aansterken. Als het weer het toelaat maken we een robbentocht.
Dag
De Broeker Veiling
Omschrijving
Museum de Broeker Veiling is een begrip in Noord Holland, het is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. In Museum de Broeker Veiling wordt de herinnering levend gehouden door het historische veilinggebouw. We maken een rondvaart door 'het rijk der duizend eilanden' en onderweg vertelt de gids u over de geschiedenis van de tuinbouw in dit gebied. Varen of meedoen aan de veiling, dat kan bij Museum Broeker Veiling ook gewoon in je rolstoel. De overdekte rondvaartboot heeft een lift en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanuit de rolstoel meedoen met de veiling? In het afmijnlokaal is ruimte voor 8 rolstoelen, zodat je vanuit je rolstoel zo op de knop kunt drukken. Pas op, straks koop je 65 kilo uien! :-)
Dag
Varen door de Eilandspolder
Omschrijving
De prachtige Eilandspolder in De Rijp is een bezoek meer dan waard. Wij gaan vandaag de Eilandspolder vanaf het water bekijken. Dit veenweidegebied met haar rijke plantengroei vormt een uitstekend leefgebied voor weide- en watervogels, kent u de vogels bij naam? Varen in de Eilandspolder langs pittoreske dorpen en buurtschappen is een echte “terug in de tijd” belevenis.
Dag
Enkhuizen en het Zuiderzee Museum
Omschrijving
Bent u al eens in Enkhuizen geweest? Enkhuizen is een historische havenstad waar veel oude elementen bewaard zijn gebleven. We maken een wandeling door het historische havengebied, lunchen ergens op de kade en bezoeken na de lunch het indrukwekkende Zuiderzee Museum.
Dag
De Zaanse Schans of de kaasmarkt in Alkmaar
Omschrijving
De Zaanse Schans is een lust voor het oog met zijn karakteristieke groene Zaanse huisje, de vele musea en de kenmerkende rij met molens. Eventueel kunnen we ook naar de Kaasmarkt in Alkmaar, dit is afhankelijk van de coronamaatregelen en of de markt doorgang vindt. Wij bepalen in overleg met u welke excursie haalbaar is.
Dag
Bergen en het zeeaquarium
Omschrijving
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar schildersdorp Bergen. Bergen is een kunstenaarsdorp, hier wandelen we wat rond en pakken we een terrasje. Als u wilt kunt u een museum bezoeken (niet inbegrepen). Na de lunch rijden we door naar Bergen aan Zee waar we naar het Zeeaquarium gaan. Als u uitgekeken bent in het zeeaquarium of u voelt hier niet voor dan kunt u ervoor kiezen om iets verder door te lopen naar het strand om daar nog een kop koffie te pakken.
Dag
Tijd om afscheid te nemen
Omschrijving
Helaas is de vakantie vandaag voorbij. Na het ontbijt pakken we onze spullen en is het tijd om afscheid te nemen van de medereizigers en begeleiding en op weg naar huis te gaan met een vracht aan mooie herinneringen.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 2.399 p.p.
Lichte begeleiding
€ 1.950 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 1.799 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 195
Beschikbaarheid
4 aangepaste kamers
Let op
De kamers zijn erg ruim, als u een kamer wilt delen met een andere gast kunt u voldoende afstand van elkaar houden. Indien gewenst kunnen wij provisorische kamerschermen plaatsen.
Inclusief
Verblijf o.b.v. halfpension, lunches, gezamenlijke consumpties, vervoer per minibus met lift, alle excursies en entreegelden, fotoboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, reserveringskosten, hoog/laag bed, douchestoel, douchebrancard en tillift
Exclusief
Overige consumpties, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de opstapplaats of accommodatie, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), evt. huur extra hulpmiddelen
Reisdocument
Geldig ID bewijs
Opstapplaatsen
We bepalen de opstapplaatsen in overleg op de route Emmen - De Rijp. Komt u uit een ander deel van Nederland dan kunt u rechtstreeks naar het hotel reizen.
Bijzonderheden
Minimaal aantal deelnemers: 4
Boek nu!