Reizen met rolstoel Speciale zorg

Zeilcruise Turkije

Deze afwisselende reis gaat langs verschillende plaatsen met een bijzonder verleden. Van de antieke stad Knidos via het middeleeuwse Datca naar de ruïne van een 18e eeuws klooster op Kameriye eiland. Natuurlijk hoeft u niet alle oudheden te bezoeken, ook het moderne Turkije is te vinden aan de kust van de Golf van Hisarönü. Maar dan wel zonder het massatoerisme van de Turkse rivièra!

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
19 september 2020
Reisdata eind
26 september 2020

Schip

Schip
Gulet KUGU 1
Omschrijving
Kugu 1 is een sfeervol 12-persoonsschip van het type ‘gulet’. Kugu (spreek uit Koehoe) betekent zwaan. Dit schip is met 24 meter het kleinste schip in de vloot, maar beschikt wel over zes comfortabele tweepersoonshutten, allemaal met eigen badkamer.
De Kugu 1 heeft een knus achterdek, een ruime salon met twee zitjes en een groot zonnedek met ligbedden voor alle passagiers. Kugu 1 heeft een generator, airconditioning, een ijsmachine en WiFi aan boord. Het schip heeft een warme authentieke sfeer, iedereen die aan boord stapt voelt zich direct thuis op de Kugu 1.

Aan boord:
De reis wordt uitgevoerd in de klasse Comfort Cruise. Deze klasse is ideaal voor mensen die graag reizen met extra comfort en kiezen voor kwaliteit. De hutten van de gulets hebben een- of tweepersoonsbedden, opbergruimte, een eigen badkamer en ramen die open kunnen. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld. In de badkamer vindt u persoonlijke verzorgingsartikelen zoals een föhn, zeep en shampoo. Linnengoed en (bad)handdoeken zijn inbegrepen en worden regelmatig gewisseld. Het eten en drinken is all-inclusive: Uitgebreid ontbijt, een warme lunch en diner (minimaal 2 gangen), tussendoor worden vers fruit, snacks en hapjes geserveerd. Alles wordt vers klaargemaakt aan boord met gebruik van lokale en vaak organische producten. Koffie, thee, water, frisdrank, Turkse kwaliteitswijn en bier zijn inbegrepen.

Vaarroute

Het schip vaart alleen overdag. Ook rond lunchtijd wordt meestal het anker uitgegooid. U kunt dan zwemmen, snorkelen, kanoën of lekker op het dek genieten van een drankje en het uitzicht in de zon. De kok maakt intussen de lunch voor u klaar. Uitstapjes aan land en excursies kunt u het beste in de ochtend of aan het einde van de dag plannen. ‘s Avonds is het culinair genieten van de Turkse keuken onder het genot van een drankje.

Dag
1. Aankomst in Bodrum
Omschrijving
Bij aankomst in Bodrum staat de taxi voor ons klaar om ons naar de haven te brengen waar we vanaf 15.00 aan boord kunnen van ons schip. De kapitein heet u welkom aan boord. Als de groep compleet is zal het schip uitvaren om even later ‘buitengaats’ weer voor anker te gaan. Dan is het tijd voor een welkomstdrankje, zwemmen en als het kan alvast zeilend naar de eerste baai waar het schip voor anker gaat voor de nacht. Na een heerlijk diner aan boord slaapt u in uw hut of onder de sterrenhemel aan dek.
Dag
2 t/m 6 Golf van Hisarönü
Omschrijving
De naam Hisarönü betekent “voorkant van het kasteel”. Van het kasteel is weinig over, maar ooit moet het uitzicht fantastisch geweest zijn. De kust van dit vaargbied is ruig, met steile kliffen afgewisseld met kleine plaatsjes en het stadje Datca. In de baai van Selimiye zijn vele leuke restaurantjes waar u op de steiger kunt dineren, met het schip op de achtergrond. Onderweg komt u ook langs van Knidos, zo’n 2500 jaar geleden de hoofdstad van het gebied. U kunt de opgravingen bezoeken, maar ook vanaf het schip ziet u het antieke theater al liggen.
Dag
7. Terug naar Bodrum
Omschrijving
Vandaag keert het schip na de lunch terug naar het vasteland van Bodrum. De laatste middag en nacht ligt het schip in de haven van Bodrum. Het gezellige centrum, de bezienswaardigheden, restaurants en bars zijn op loopafstand. Het diner is deze avond in een restaurant. In de ochtend na het ontbijt neemt u afscheid van de bemanning.
Dag
8. Afscheid nemen
Omschrijving
Afscheid nemen is nooit leuk, maar vandaag komt er een einde aan deze heerlijke zeilvakantie. We hebben gisteravond al afscheid genomen van de bemanning want het vliegtuig vertrekt vandaag heel vroeg vanuit Bodrum terug naar Amsterdam. In het vliegtuig nog even herinneringen ophalen en dan lekker weer naar huis.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 3.999 p.p.
Lichte begeleiding
€ 3.250 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 2.750 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 350
Beschikbaarheid
3 eenpersoonshutten (delen eventueel mogelijk als één van beiden in een bovenbed kan klimmen of een tweepersoonsbed wil delen) en 2 tweepersoonshutten (tweepersoonsbed)
Let op
Het schip is niet geschikt voor permanente rolstoelgebruikers. Een opklapbare rolstoel of rollator kan mee, maar u moet aan boord wel kleine stukjes kunnen lopen. Aan boord zijn enkele op- en afstapjes. In de badkamer kunnen we eventueel een krukje plaatsen om zittend te douchen.
Inclusief
Reis o.b.v. all inclusive, excursies, herinneringsboek, vliegtickets, transfer in Bodrum, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bijdrage GGTO, bijdrage calamiteitenfonds, reserveringskosten.
Exclusief
Sterk alcoholische drankjes (u mag eventueel uw eigen tax-free drank meenemen aan boord), eventuele entreegelden tijdens excursies, toeristenbelasting, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van Schiphol.
Reisdocument
paspoort en Visum
Inentingen
Aanbevolen vaccinaties
DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)
Malaria is in Turkije slechts in enkele gebieden en in een deel van het jaar. Specifieke informatie over uw situatie en eventueel te nemen malaria maatregelen krijgt u tijdens het spreekuur.

Meer informatie: www.ggdreisvaccinaties.nl/land/turkije
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
De reis gaat door als er 6 gasten hebben ingeschreven
Boek nu!