Reizen met rolstoel Speciale zorg

Wintersport Slovenië

Skiën met een beperking …..of eigenlijk wil je skiën zonder beperkingen...….en dat kan!

In de winter van 2018/2019 vertrekken wij voor een fijne skivakantie naar Slovenië. Slovenië grenst aan Oostenrijk en ligt deels in de Alpen waardoor het hier ook heel prettig is om te skiën. Tijdens deze wintersportreis verblijven we in het skigebied van Kranjska Gora dat gerust gezien mag worden als een 'upcoming' skioord met ruim 20 km aan skipiste.

Kranjska Gora is een gezellige levendige plaats waar je heerlijk kunt gaan eten en waar ook voor de après-ski voldoende gelegenheid is. De skipistes zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
26 januari 2020
Reisdata eind
2 februari 2020

Accommodatie

We verblijven in hotels in Kranjska Gora die beschikken over aangepaste kamers met een roll-in douche. Vanwege het beperkte aantal aangepaste kamers zal de groep verdeeld worden over twee hotels.

Programma

Deze wintersportreis is natuurlijk vooral bedoeld om lekker te skiën, maar toch willen we u ook de sfeer van Slovenië laten proeven, we reserveren daarom één dag om een gedeelte van Slovenië te bekijken. (het programma is nog onder voorbehoud)

Tijdens deze reis zijn aangepaste ski materialen te huur (niet inbegrepen) zoals een zit-ski of een duo-ski. U geeft bij de boeking aan wat u nodig hebt. Wilt u gebruik maken van een duo-ski, dan is het mogelijk dat wij zorgen voor iemand die u begeleidt, u dient dit wel meteen bij de boeking aan te geven. Uiteraard is het ook mogelijk dat u reist met een eigen begeleider voor de duo-ski.

Dag
1. Aankomst in Ljubljana
Omschrijving
Na aankomst op de luchthaven worden we opgehaald door de lokale gids en maken we een tocht door Ljubljana. Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, kreeg in 2015 de 'Bronze Acces City Award'. Deze unieke stad is een plaatje om te zien met in het centrum van de stad, hoog op de heuvel, het prachtige Ljubljana Castle. Na de lunch rijden we door naar ons hotel in Kranjska Gora.
Dag
2 t/m 6. Skiën
Omschrijving
Heb u gisteren genoten van Ljubljana? Vanaf vandaag gaan we lekker skiën en genieten van de sneeuw. 's Ochtends worden we met de bus naar de lift gebracht om naar het skigebied te gaan en na een hele dag skiën worden we 's avonds moe maar voldaan weer afgezet bij ons hotel.
Dag
7. Bled
Omschrijving
Hoewel iedereen geniet van het skiën is het ook erg vermoeiend en daarom bieden we vandaag de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar Bled. We rijden via een prachtige route naar het meer van Bled met het beroemde eiland met daarop een kerkje. Hoog op de rotsen zien we het middeleeuwse kasteel dat uitkijkt over het meer en de stad. Na een korte tour rond het meer is het tijd voor koffie met de beroemde Cream cake 'Kremsnita'. In de middag is er vrije tijd om wat te winkelen voor de broodnodige souvenirs en vervolgens rijden we terug naar ons hotel in Kranjska Gora voor de laatste nacht in Slovenië.
Dag
8. Afscheid van Slovenië
Omschrijving
Na het ontbijt checken we uit bij ons hotel om te vertrekken naar de luchthaven.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 4.499 p.p.
Lichte begeleiding
€ 3.399 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 2.799 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 495
Let op
Er is maar beperkte beschikbaarheid van de aangepaste ski-materialen, vroeg boeken voorkomt dat er niets meer te huur is. Om te kunnen skiën moet u over een goede hand/arm functie beschikken, u moet uzelf kunnen vasthouden.
Inclusief
Verblijf o.b.v. halfpension, genoemde excursies, skipas voor 5 dagen, herinneringsboek, vliegtickets, transfers, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bijdrage GGTO, bijdrage calamiteitenfonds, reserveringskosten
Exclusief
Overige maaltijden, drankjes, reis- en annuleringsverzekering, ski materialen, skilessen, vervoer naar en van de luchthaven Schiphol, evt. huur hulpmiddelen.
Extra's
Huur mono zit ski: € 38.00 p.d.
Huur duo-ski: € 42.00 p.d.
Huur douchestoel: € 10.00 p.d.
Huur tillift: € 12.00 p.d.
Reisdocument
Paspoort of ID kaart
Inentingen
Aanbevolen vaccinaties Slovenië
* DTP (Difterie, Tetanus, Polio)
* Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)
Voor meer informatie en een persoonlijk advies kunt u terecht bij de GGD www.ggdreisvaccinaties.nl/land/slovenie
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
* Minimaal 3 deelnemers
* Nederlandse zorg- en begeleiding tijdens de reis
Boek nu!