Reizen met rolstoel Speciale zorg

Rondreis Slovenië

Slovenië is weliswaar een van de kleinste landen in Europa met slechts 2 miljoen inwoners, maar de geografische ligging en haar regionale verscheidenheid maakt Slovenië groots en één van de meest unieke landen in de wereld. Slovenië is misschien wel het meest veelzijdige land van Europa met in de winter skiën in de Alpen en twee uur rijden verderop gezellige terrasjes aan de warme Adriatische kust. Het landschap is mooier dan u zich voor kunt stellen, van hoge bergen met enorme watervallen tot prachtige druipsteengrotten en majestueuze kastelen. Slovenië heeft het allemaal!

Reserveer nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
8 september 2019
Reisdata eind
15 september 2019

Accommodatie

Gedurende deze prachtige avontuurlijke rondreis verblijven in verschillende hotels.

Dag
1 en 2
Accommodatie
Hotel in Ljubljana
Dag
3 t/m 5
Accommodatie
Hotel Delfin in Izola
Dag
6 t/m 8
Accommodatie
Hotel in Kranjska Gora

Programma

We hebben getracht een uitdagend programma samen te stellen zodat u Slovenië in optima forma kunt beleven.

Dag
1
Omschrijving
Aankomst op de luchthaven van Ljubljana en vervoer naar het hotel waar we de eerste twee nachten van onze reis doorbrengen. In de late namiddag of 's avonds krijgen we een rondleiding door Ljubljana, een stad die in 2015 de 'Bronze Access City Award' kreeg. We maken een tour door het centrum van de stad en nemen de kabelbaan naar het kasteel van Ljubljana. Als we te laat aankomen op de eerste dag, verplaatsen we de rondleiding door de stad en het bezoek aan het kasteel van Ljubljana naar de tweede dag van de reis.
Dag
2
Omschrijving
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Arboretum Voljči Shall Potok, dat is gelegen in de buurt van Ljubljana. Het arboretum is al 65 jaar actief voor de jurisdictie van de Universiteit van Ljubljana. Het is de meest bezochte botanische tuin in Slovenië en officieel verklaard tot cultureel en natuurlijk erfgoed van nationaal belang. Na de sightseeing gaan we heerlijk lunchen in een van de lokale restaurants waar we een aantal van de nationale delicatessen van Carniola zullen proberen. Na de lunch, transfer terug naar de Sloveense hoofdstad en vrije tijd.
Dag
3
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we uitchecken bij het hotel in Ljubljana en richting het zuidwesten rijden. We beginnen onze verkenning van de Sloveense regio Littoral met het bezoek aan Karst. Karst in Slovenië betekent zoiets als de Provence in Frankrijk - kleine heuvels die oprijzen vanuit het vlakke land met velden en wijngaarden. Een van de beste dingen van dit gebied is het eten en de wijn. Het traditioneel gedroogde varkensvlees pršut (prosciutto) dat hier wordt geproduceerd is alleen bereid met zout, de lokale bora wind en heel veel liefde. Als je het wegspoelt met de sterke rode wijn Teran, dan heb je een idee hoe de hemel eruit moet zien... We proberen al deze lekkernijen in een van de vele boerderijen die hun zelfgemaakte gerechten aanbieden aan hongerige passanten. De volgende stop is Lipica waar witte Lippizaner paarden worden geboren en grootgebracht sinds de 15e eeuw. Als we tenslotte aankomen bij de korte, maar zeer interessante Sloveense kust checken we in bij het fijne Hotel Delfin in Izola waar we de volgende drie nachten van onze rondreis verblijven.
Dag
4
Omschrijving
Vrije dag om te genieten van het warme mediterrane klimaat en eventueel te zwemmen.
Dag
5
Omschrijving
Vandaag bezoeken we de stad Piran waar we een rondleiding door de nederzetting krijgen. De stad is een van de best bewaarde middeleeuwse steden aan de Adriatische kust met zijn prachtige ligging op een schiereiland, smalle geplaveide straatjes, een kerk en het fort hoog boven de stad maken het zeker een bezoekje waard. Nadat we nog wat rondgestruind hebben, alvast een souvenirtje gekocht en genoten hebben van een lekkere cappuccino rijden we terug naar het hotel voor het diner.
Dag
6
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we uitchecken bij het hotel in Izola. Onze dag zal vervolgens beginnen met de verkenning van de prachtige Soca vallei. De rivier is populair voor raften, vissen en andere activiteiten en de Slovenen geloven dat dit een van de mooiste rivieren van Europa is. De prachtige groene kleur van het water zal ons gedurende bijna de gehele dag begeleiden. Op de terugweg zien we de Boka waterval, één van de hoogste watervallen in Slovenië. Vervolgens rijden we naar Kobarid en als we daar aankomen bezoeken we het bekende kaasmuseum en vervolgens gaan we lunchen in Kobarid. Op weg naar ons hotel in Bohinjska Bistrica stoppen we op de bergtop Vršič om te genieten van het prachtige uitzicht op het Triglav Nationaal Park. Daarna rijden we door naar ons hotel in Kranjska Gora, om daar de laatste twee nachten van ons verblijf door te brengen.
Dag
7
Omschrijving
Het beste van de Alpen. Na het ontbijt gaan we het Triglav Nationaal Park verkennen en genieten van de natuurlijke schoonheid van het grootste natuurlijke meer van Slovenië, 'Lake Bohinj'. Het meer is gelegen tussen enkele van de hoogste bergen van Slovenië. Om een prachtig uitzicht te hebben nemen we de kabelbaan naar het skigebied Vogel, 1625 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier hebben we het beste uitzicht op Triglav, onze hoogste berg, en het schilderachtige meer ver beneden ons. Vanaf hier rijden we naar Bled met zijn beroemde eiland met een kerk midden in het meer en het middeleeuwse kasteel, majestueus op de rots boven het meer; met slechts een beetje fantasie voel je je hier als in een sprookje. Na een korte tour rond het meer bezoeken we de zoetste winkel in de omgeving waar al decennia lang de typische Bled cream cake verkocht en gegeten wordt.
Dag
8
Omschrijving
Na een heerlijke nachtrust is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Slovenië. Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 4.895 p.p.
Lichte begeleiding
€ 3.895 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 3.375 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 395
Beschikbaarheid
3 kamers
Let op
Een rondreis is vermoeiend, u moet tijdens de reis een paar keer uw koffers pakken om door te reizen naar het volgende hotel. Een goede conditie is vereist bij een rondreis.
Inclusief
Verblijf o.b.v. vol pension, koffie/thee, frisdrank, alle excursies, herinneringsboek, vliegtickets, transfers in Slovenië, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bijdrage GGTO, bijdrage calamiteitenfonds, reserveringskosten
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de luchthaven Schiphol, evt. huur hulpmiddelen en uw alcoholische drankje
Reisdocument
ID kaart of paspoort
Belangrijke informatie
* Het is helaas niet mogelijk om een hoog/laag bed te huren
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
* Minimaal aantal deelnemers: 4
* Er reist een Nederlands begeleidingsteam mee
* Hulpmiddelen kunnen gehuurd worden
Reserveer nu!