Reizen met rolstoel Speciale zorg

Het oude Griekenland

Griekenland staat bekend om zijn historische cultuur, denk aan de prachtige oude hoofdstad Athene, de oude amfitheaters, Apollo en meer - veel meer. Tijdens deze reis kunt u zich tegoed doen aan al het moois dat Griekenland op dit gebied te bieden heeft, maar vergeet niet dat in Griekenland ook de zon lekker schijnt, de temperatuur heerlijk is in het voorjaar en de drukte pas later op gang komt. De natuur van Griekenland is in het voorjaar op zijn mooist, de mooiste bloemen bloeien uitbundig tussen al het groen van de bergen.

Reserveer nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
27 mei 2019
Reisdata eind
3 juni 2019

Accommodatie

We verblijven deze week in het volledig rolstoeltoegankelijke SIRENS RESORT. Het resort is ontworpen om een perfecte combinatie van toegankelijkheid en comfort te bieden van uw appartement tot de zee. Het resort ligt dicht bij de stad Loutraki en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de internationale luchthaven van Athene. Hier kun je geestelijk en lichamelijk ontspannen op een betoverende locatie zoals de "Sirens godinnen" uit de oude Griekse mythologie dat al deden, het uitzonderlijke en exclusieve strand kijkt uit over de beroemde Golf van Korinthe.

Als u eenmaal in SIRENS RESORT bent, wordt u zeker verliefd op de inspirerende omgeving en het prachtige strand, op slechts een paar meter afstand van de appartementen. Wat het resort anders maakt, is de unieke toegang tot de zee via een helling die van het strand in het water loopt! Met behulp van een strandrolstoel kunnen alle gasten gemakkelijk het aangename en therapeutische gevoel van de beroemde Griekse zee ervaren!

Op het strand en in de tuin vindt u:
- Helling voor gemakkelijke en veilige toegang tot de zee!
- Strandrolstoel is GRATIS voor alle gasten
- Volledig toegankelijk strand met parasols en badstoelen
- Barbecue in de tuin
- Verharde paden door de tuin

Programma

Om het prachtige oude Griekenland te verkennen maken we uiteraard een aantal excursies, maar er is ook voldoende tijd om heerlijk te genieten van de zon en de zee.

Dag
Aankomst in Griekenland
Omschrijving
Als we aankomen in het hotel helpen u zich te installeren in uw kamer, vervolgens is er vrije tijd om het hotel en de omgeving te verkennen of een beetje te rusten in het hotel of op het strand.
Dag
De oude stad Korinthe en Loutraki
Omschrijving
Vandaag bezoekt u de oude stad van Korinthe, een van de beroemdste en machtigste stadstaten van de Griekse oudheid. De stad is goed toegankelijk voor rolstoelen, dus u kunt goed de sfeer van de stad proeven door een wandeling te maken tussen de ruïnes van de oude stad. Vervolgens is er wat vrije tijd in Loutraki om te genieten van de geweldige markt en een bezoek aan het beroemde strand met de restaurants, cafetaria's, bars en het casino.
Dag
Epidavris en Mycenae
Omschrijving
Tijdens deze reis ontdekt u twee bekende plaatsen in het centrum van Griekenland. U begint bij een van de laatste goed bewaard gebleven oude theaters in Epidavros. Dit monument trekt een groot aantal bezoekers vanwege zijn ideale symmetrie en schoonheid en het theater heeft nog steeds een aantal optredens in de zomer. Daarna brengt u een bezoek aan de stad Mycenae, in de oudheid een belangrijke stad en gelegen in het Griekse landschap Argolis. Mycenae was dat ooit het belangrijkste politieke en culturele centrum en is nu een leuke historische locatie.
Dag
Zon, zee en strand
Omschrijving
Vandaag hebben we een rustdag, u kunt lekker bij uw kamer, in de tuin of op het strand ontspannen en bijkomen van de afgelopen dagen. Zeker is het mogelijk om lekker te zwemmen in zee.
Dag
Athene, Parthenon en het Acropolis Museum
Omschrijving
Een reis naar Griekenland is niet compleet zonder een bezoek aan Athene. De verkenning van de Griekse geschiedenis begint met een tour door Athene, de hoofdstad van Griekenland en een van de oudste steden ter wereld. U brengt een bezoek aan het Parthenon, het belangrijkste en meest karakteristieke monument van de oude Griekse beschaving en een van de zeven wereldwonderen. U bezoekt de Akropolis, de zogenaamde 'heilige rots' van Athene, een deel van de oude stad en de oude 'agora', de markt waar de oude Grieken vroeger tijd doorbrachten met winkelen en discussiëren. Geniet vervolgens van een panoramisch uitzicht over Athene en maak een stop in het Panathenian Stadium, waar de eerste Olympische Spelen werden gehouden in 1896. De tour eindigt met een bezoek aan het nieuwe Akropolis museum dat de moderne architectuur combineert met de oude monumenten.
Dag
Heraion Lake
Omschrijving
Tijdens deze reis bezoekt u het meer van Vouliagmeni, ook bekend als Heraion Lake, waar u een romantische zonsondergang kunt bewonderen. Het is bewezen dat er op de plek van het meer een stad is geweest 3000 jaar voor Christus, maar de stad ligt onder het oppervlak van het meer. Na de sightseeing kunnen we genieten van een verfrissing en genieten van het uitzicht op het meer. Bezoek ook de tempel van Heraion.
Dag
Saint Gerasimos Monastery en Loutraki
Omschrijving
Het klooster van Sint Gerasimos ligt op de berg Geraneia. De locatie van de kerk biedt een prachtig uitzicht voor de bezoekers. Aan de westkant van het klooster zie je een stenen kruis van 13m hoog terwijl in het klooster veel prachtige afbeeldingen van heiligen te zien zijn. De tour gaat verder met een bezoek aan de stad Loutraki om te winkelen, de laatste souvenirs te kopen en koffie te drinken aan zee.
Dag
Afscheid van Griekenland
Omschrijving
Helaas is de vakantie alweer voorbij, vandaag vliegen we weer naar Nederland met veel mooie herinneringen.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 3.450 p.p.
Lichte begeleiding
€ 2.825 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 2.475 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ geen
Beschikbaarheid
5 kamers
Let op
U verblijft tijdens deze reis in appartementen en u deelt het appartement met anderen waarbij u wel altijd uw eigen slaapkamer hebt. De badkamer deelt u met de andere gasten in het appartement.
Inclusief
Verblijf o.b.v. vol pension, koffie/thee, frisdrank, excursies, herinneringsboek, vliegtickets, transfer in Griekenland, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bijdrage GGTO, bijdrage calamiteitenfonds, reserveringskosten
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de luchthaven Schiphol, evt. huur hulpmiddelen en uw alcoholische drankjes
Reisdocument
ID kaart of paspoort
Inentingen
Voor Griekenland zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Een advies voor onderstaande vaccinaties is afhankelijk van verblijfsduur, reis- en verblijfsomstandigheden. De adviseur op het reizigersspreekuur kan u uitleggen in welke situaties de vaccinaties al dan niet worden aanbevolen.
Rabies m.n. onder wilde dieren.

Meer informatie vindt u op: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/griekenland
Belangrijke informatie
Hulpmiddelen
Hoog/laag bed: gratis (1 hoog/laag bed beschikbaar)
Papegaai: € 45 p.w.
Passieve tillift: € 80 p.w.
Douche/toiletstoel: € 45 p.w.
Scootmobiel: € 180 p.w.
Overige hulpmiddelen op aanvraag.
Let op: Wij factureren de hulpmiddelen ongeveer een maand voor vertrek, dit geeft u alle tijd om veranderingen aan te brengen zodat de hulpmiddelen goed aansluiten bij uw behoefte.
Luchthaven
Schiphol of Eindhoven (indien beschikbaar en in overleg)
Bijzonderheden
* Minimaal aantal deelnemers: 5
* Er reist een Nederlands begeleidingsteam mee
* Hulpmiddelen kunnen gehuurd worden
Reserveer nu!