Reizen met rolstoel Speciale zorg

Rondreis 'Ontdek Polen'

Polen is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je een reis wilt boeken..... maar Polen is een unieke, nog grotendeels onontdekte bestemming waar je nog kunt genieten van de rust. In Polen vind je veel prachtige oude steden met historische monumenten en gebouwen, maar ook bruisende moderne steden.

Polen kent veel bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan zoals het oude centrum van Warschau en Krakau, maar ook het voormalig concentratiekamp Auschwitz.

Reserveer nu!
Aantal dagen
9 dagen
Reisdata begin
4 mei 2019
Reisdata eind
12 mei 2019

Accommodatie

We verblijven deze reis in drie verschillende hotels zodat we Polen op een comfortabele manier kunnen ontdekken en beleven.

Dag
1 tot 3. Warschau
Accommodatie
Hier hebben we het Intercontinental hotel ***** geboekt in het centrum van Warschau. U verblijft in een kamer van 34m2 met aangepaste badkamer met roll-in douche. De kamer beschikt over koffie/thee faciliteiten, minibar, TV en een kluisje.
Dag
4. Wroclaw
Accommodatie
In deze stad blijven we één nacht in het Premiere Classe hotel in het centrum van Wroclaw. Het 3-sterren Première Classe Hotel Wroclaw Centre ligt op ongeveer 0,5 km van het centraal station van Wroclaw en de prachtige oude stadskern ligt 2,5 km ver.Uiteraard hebben we voor u een aangepaste kamer geboekt.
Dag
5 tot 9. Krakau
Accommodatie
Het fijne Well Well Aparthotel in het centrum van de stad is hier uw basis. U verblijft in een aangepaste kamer met roll-in douche.

Programma

Polen, voormalig Oostblokland, is een prachtige, door toeristen nog grotendeels onontdekte, bestemming. Polen is zo groot dat je het hele land niet in één vakantie kunt bekijken. Wij gaan met u in deze vakantie de driehoek Warschau - Wroclaw - Krakau bekijken en genieten van de schoonheid van dit enorme land.

Dag
1. Aankomst in Polen
Omschrijving
Bij aankomst op de luchthaven van Warschau ontmoet u uw chauffeur die u zal begeleiden naar het hotel. Vervolgens gaan we afhankelijk van het tijdstip alvast een deel van de stad bekijken of lekker relaxen bij en om het hotel.
Dag
2. Highlights van Warschau
Omschrijving
Vandaag maken we een tour door Warschau, enkele highlights van de tour zijn: De historische binnenstad met het Koninklijke kasteel, Het Krasinski Paleis, het graf van de onbekende soldaat, het 'monument van de Heroes van Ghetto', Lazienkipaleis en park, het Frederik Chopin monument en het Belvederepaleis. Kortom, een dag met veel indrukken en prachtige plaatjes.
Dag
3. Zelazowa Wola en Lodz
Omschrijving
Vandaag bezoeken we Zelazowa Wola, de geboorteplaats van Frederik Chopin, Lodz, ook wel het Poolse Hollywood genoemd en beroemd om zijn Pools - Duits - Joodse tradities.Hier vind je de Ksiezy Mlyn, Piotrkowska Street, een van de langste winkelstraten van Europa. Als laatste bezoeken we de prachtige historische Town Hall in het centrum van de stad.
Dag
4. Vertrek naar Wroclaw
Omschrijving
Na het ontbijt checken we uit bij het hotel in Warschau en vertrekken we naar Wroclaw. Wroclaw is één van de bekende toeristische bestemmingen van Polen, beroemd om zijn prachtige marktplein en grote aantal Gotische kathedralen. Andere highlights van de tour door Wroclaw zijn o.a. Ostrow Tumski - kathedraal eiland, de Leopoldine Academy en de Town Hall.
Dag
5. Verder naar Krakau
Omschrijving
Na het ontbijt checken we uit bij ons hotel in Wroclaw. In Wroclaw maken we vervolgens nog een indrukwekkende excursie naar het Panorama van Racławice, een schilderij, dat zich in de Poolse stad Wrocław bevindt. Het geheel ronde schilderij meet 15 x 120 meter, en stelt de slag bij Racławice voor. In deze slag, die op 4 april 1794 werd gestreden, stonden Poolse opstandelingen (soldaten en boeren) onder leiding van Tadeusz Kościuszko tegenover een Russisch leger onder leiding van generaal Aleksandr Tormasov. Vervolgens vertrekken we naar Krakau om in te checken in het laatste hotel van deze reis. Na een korte periode van rust bezoeken we in de namiddag Kazimierz, het Joodse district, hier gaan we tevens genieten van een heerlijk diner.
Dag
6. Highlights van Krakau
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we Krakau verkennen, een prachtige oude stad die ook erg geliefd is bij toeristen. We maken een tour om de highlights van Krakau te zien en bezoeken o.a. het oude marktplein, het grootste middeleeuwse plein van Europa met de Renaissance Cloth Hall. Na de tour is er vrije tijd om te winkelen, een terrasje op te zoeken of gewoon wat rond te slenteren. In de middag gaan we naar de zoutmijn Wieliczka, in het plaatsje Wieliczka nabij Krakow. De mijn is een van de oudste zoutmijnen ter wereld. Het winnen van zout op deze plek werd voor het eerst vermeld in 1044. De gangen van de mijn zijn in totaal 300 kilometer lang en bereiken een diepte van 327 meter.
Dag
7. Kasteel van Krakau
Omschrijving
We bezoeken vandaag Wawel Hill met het gelijknamige kasteel. Vanaf de top van de heuvel heb je een prachtig uitzicht over Krakau. We maken een boottocht door Krakau om de stad eens van een andere kant te bekijken en vervolgens is er vrije tijd om op eigen houtje de stad te verkennen, te winkelen of een terrasje te pakken.
Dag
8. Auschwitz
Omschrijving
We hebben er allemaal van gehoord, concentratiekamp Auschwitz, een plek waar elk jaar herdenkingen plaatsvinden aan een tijd die we nooit meer hopen mee te maken. Tegenwoordig is Auschwitz een herdenkingskamp dat elk jaar door veel toeristen bezocht wordt. Als afsluiting van deze indrukwekkende reis reizen we naar Wadowice, de geboorteplaats van Paus Johannes Paulus II.
Dag
9. Afscheid van Polen
Omschrijving
Na het ontbijt checken we uit bij ons hotel in Krakau en vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 4.899 p.p.
Lichte begeleiding
€ 3.950 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 3.450 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 375
Beschikbaarheid
3 kamers
Inclusief
Verblijf o.b.v. vol pension, koffie/thee, frisdrank, water, alle excursies, herinneringsboek, vliegtickets, alle vervoer in Polen, begeleiding door lokale Engels sprekende gidsen, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bijdrage GGTO, bijdrage calamiteitenfonds, reserveringskosten
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de luchthaven Schiphol, evt. huur hulpmiddelen en uw alcoholische drankjes
Reisdocument
Paspoort of ID kaart
Belangrijke informatie
We kunnen tijdens deze reis 2 rolstoelen vastzetten in de bus.
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
* Minimaal aantal deelnemers: 4
* Er reist een Nederlands begeleidingsteam mee
* Hulpmiddelen kunnen gehuurd worden, behalve een hoog/laag bed.
Reserveer nu!