Reizen met rolstoel Speciale zorg

Luxe winterreis Florida

Wil je een onvergetelijke en indrukwekkende reis naar en door Florida maken? Kies dan voor deze reis! Je reis begint in Orlando waar we vanzelfsprekend het Kennedy Space Center en Universal Studios, en eventueel SeaWorld of een van de parken van Walt Disney World bezoeken. Met twee volledig aangepaste busjes rijden we vervolgens naar Clearwater Beach en St. Petersburg om na een paar dagen door te rijden via de Mexicaanse Golf-kust en de Everglades naar Miami. Vanuit Miami maken we excursies naar het indrukwekkende Everglades National Park en ook mag Key Largo, een van de prachtige eilanden in de Florida Keys niet ontbreken in ons programma.

Reserveer nu!
Aantal dagen
16 dagen
Reisdata begin
7 november 2019
Reisdata eind
21 november 2019

Accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in hotels van een hoge klasse met goed uitgeruste, aangepaste kamers, meestal een toegankelijk zwembad en altijd op een centrale locatie.
U kunt denken aan hotels uit de ketens Hyatt, Hilton, Marriot etc.

Programma

Het reisprogramma omvat alle highlights van Florida die iedereen een keer gezien moet hebben. Florida is zo veelzijdig dat je ook nog steeds iets nieuws ontdekt als je drie maanden rondreist, maar wij hebben geprobeerd om een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen dat past binnen deze rondreis van ruim twee weken.

Dag
1. Aankomst in Orlando
Omschrijving
Bij aankomst in Orlando staat de gids al op ons te wachten, hij of zij zal de gehele reis bij ons blijven. We worden naar ons hotel gebracht om in te checken en bij te komen van de reis. Afhankelijk van de wensen van de gasten en de tijd van aankomst kunnen we een tour door Orlando maken of we relaxen een poosje bij het zwembad voor we ons gereed maken voor het welkomstdiner.
Dag
2. Bijkomen van de reis
Omschrijving
Vandaag kan iedereen bijkomen van de lange vliegreis. 's Ochtends gaan we op ons gemak ontbijten en vermaken we ons in en om het hotel. In de middag bezoeken we de ICON, het enorme reuzenrad van Orlando voor een prachtig uitzicht over de stad Orlando.
Dag
3. Kennedy Space Center
Omschrijving
Na het ontbijt rijden we naar de 'Space Coast' voor het Kennedy Space Center en Cape Canaveral, daar hebben we de gehele dag om te zien en te beleven. Bekijk de plek waar de Apollovluchten werden voorbereid en spaceshuttles werden gelanceerd en voel jezelf als een astronaut in het ruimtevaartcomplex van NASA.
Dag
4. Universal Studios
Omschrijving
Na het ontbijt vertrekken we naar Universal Studios waar u uw ogen uit zult kijken, de attracties en optredens zijn gebaseerd op verschillende films en televisieprogramma's als Terminator, the Simpsons en the Mummy. Recent is in het park een 'Harry Potter' segment geopend...…... Dit moet je gezien hebben.
Dag
5. Orlando
Omschrijving
Vandaag is de laatste dag in Orlando en hebben we geen programma. U kunt zelf kiezen wat u wilt...…..een dag bijkomen van alle indrukken bij het hotel, naar Walt Disney World, SeaWorld of nog een keer naar het Kennedy Space Center? We vullen deze dag in overleg. De entreegelden van parken etc. zijn deze dag niet inbegrepen.
Dag
6. Gulf Coast
Omschrijving
Na het ontbijt checken we uit bij ons hotel en vertrekken we naar de 'Gulf Coast'. Bij aankomst checken we in bij ons hotel waarna er even tijd is om te relaxen. 's Avonds gaan we naar het vissersstadje Tarpon Springs. Als je door de 'Dodecanese Boulevard' rijdt, waan je je voor even in Griekenland. Waar je ook kijkt zie je Griekse winkels en restaurants en op de terrassen hoor je zelfs Griekse muziek.
Dag
7. Clearwater Beach
Omschrijving
Na een rustig ontbijt is er in de ochtend tijd om te ontspannen bij het zwembad of aan het strand en de spieren even los te maken met een paar baantjes zwemmen. 's Middags maken we een excursie naar bijvoorbeeld het Clearwater Marine Aquarium of het Dali Museum (in overleg)
Dag
8. St. Petersburg
Omschrijving
Na het ontbijt is er tijd voor relaxen aan het strand of bij het zwembad waarna we vertrekken voor een excursie die we in overleg gaan bepalen. U kunt denken aan The Chihuly Collection, een kustrit of misschien wilt u wel gewoon de dag aan het strand of zwembad doorbrengen.
Dag
9. Op naar Miami
Omschrijving
Na een vroeg ontbijt maken we ons op voor de lange rit naar Miami. We rijden langs de kust en de Everglades, er is genoeg te zien onderweg. Als we in het hotel arriveren is er tijd om te relaxen.
Dag
10. Miami Beach
Omschrijving
Vandaag maakt u kennis met de unieke en diverse culturen van Miami. We maken een wandeltocht door het Art Deco district en South Beach. We rijden naar Little Havana voor een typisch Cubaanse lunch, salsa muziek en een sigarenwinkel. Niet ver daarvandaan ligt the Wynwood Art District, een goede plek om rond te lopen en te genieten van de 'Edgy Art Scene' die je hier overal tegen komt.
Dag
11. The Everglades
Omschrijving
Na een vroeg ontbijt rijden we via een mooie route naar het 'Everglades National Park' waar we o.a. 'Miccosukee Indian Village' bezoeken, dit geeft een goede kijk op de cultuur en historie van de oorspronkelijke bewoners. 's Middags maken we een excursie met de zogenoemde 'Airboat' door de moerassen van The Everglades.
Dag
12. Miami
Omschrijving
Vandaag brengen we door in de iconische stad Miami, we maken een stadtour, bezoeken het Art Deco District, Little Havana, Key Biscayne en we beklimmen de vuurtoren. Als er tijd en interesse is kunnen we ook een bezoek brengen aan het Seaquarium Miami.
Dag
13. Florida Keys
Omschrijving
U hebt er vast al van gehoord, de Florida Keys, een lange rij met eilanden verbonden door een heel lange brug als een rij parels aan een snoer. We bezoeken bijvoorbeeld de Dagny Hammock Botanical Gardens, John Pennekamp Park en Coral Reef.
Dag
14. Miami
Omschrijving
De laatste dag willen we vrij laten, we plannen geen excursies vooraf. Deze dag kunt u aangeven wat er nog op uw wensenlijstje staat. Wilt u lekker zonnen en zwemmen? Of nog een museum bezoeken? Lekker shoppen? De laatste dag vult u zelf, uiteraard in overleg. 's Avonds nemen we middels een gezamenlijk diner alvast afscheid van Florida. De entreegelden zijn deze dag niet inbegrepen.
Dag
15. Afscheid van Florida
Omschrijving
Na het ontbijt checken we uit bij ons hotel om te vertrekken naar de luchthaven, helaas is er een einde gekomen aan een fantastische reis. We vliegen vanuit Miami terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 12.275 p.p.
Lichte begeleiding
€ 9.499 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 8.150 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 1.260 (U kunt ervoor kiezen om uw kamer te delen met een andere gast van hetzelfde geslacht, wij proberen gasten bij elkaar in te delen. Lukt dit niet, dan bent u toch de toeslag éénpersoonskamer verschuldigd)
Korting
200 p.p. indien u de reis boekt vóór 1 mei 2019
Beschikbaarheid
6 kamers
Inclusief
Verblijf o.b.v. logies/ontbijt, welkomst- en afscheidsdiner, genoemde excursies (hier kan in overleg van afgeweken worden), herinneringsboek, vliegtickets, alle transfers, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, Engels sprekende gidsen tijdens de gehele reis, bijdrage GGTO, bijdrage calamiteitenfonds, reserveringskosten
Exclusief
Overige maaltijden, drankjes, visum, niet genoemde excursies, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de luchthaven Schiphol, evt. huur hulpmiddelen
Extra's
Indien u gebruik maakt van hulp bij de persoonlijke verzorging dan is er misschien een mogelijkheid om een deel van de zorg vergoed te krijgen, dan wel te betalen vanuit het PGB. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Reisdocument
Paspoort (nog minimaal 3 maanden geldig na aankomst in Florida) en visum of ESTA-toestemming (meer informatie op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.htm) zelf regelen
Belangrijke informatie
Informatie over het reizen naar Florida vindt u op: http://www.allesoverflorida.nl/paspoort-visum.htm
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
* Minimaal 4 deelnemers
* Nederlandse zorg en begeleiding tijdens de gehele reis
* Tijdens een rondreis is het niet mogelijk om een hoog/laag bed te huren
Reserveer nu!