Reizen met rolstoel

Safari-rondreis Kenia

Wij hebben op verzoek de reis iets aangepast, de safari is een dag langer geworden en de aansluitende zonvakantie hebben we laten vervallen.

Maak kennis met het mooiste wat Oost Afrika te bieden heeft. Tijdens deze 11 daagse reis bezoeken en ontdekken we Kenia in al zijn schoonheid. We starten de reis in Nairobi, waarna we o.a. het Nakuro Park, Lake Navaisha en de Masai Mara bezoeken.

Reserveer nu!
Aantal dagen
11 dagen
Reisdata begin
4 oktober 2018
Reisdata eind
14 oktober 2018

Accommodatie

U verblijft in verschillende accommodaties tijdens de safarirondreis welke we hier zullen noemen

Dag
1 en 2.
Accommodatie
Sarova Panafric
Omschrijving
Sarova Panafric is een luxe hotel omgeven door aangelegde tuinen in een rustige buitenwijk van Nairobi gelegen op een heuvel met een panoramisch uitzicht over Nairobi. Het hotel is befaamd om haar buitengewone service en gastvrijheid met een 24-uur service. Het hotel biedt uitstekende faciliteiten waaronder conferentiezalen, een coffeeshop, de Flametree bar, goede restaurants en een zwembad. Het hotel kent verschillende kamers waaronder standaard, superior en club suites allen ingericht in moderne levendige Afrikaanse koloniale stijl. U overnacht in één van de Club Rooms standaard uitgerust met airconditioning, de ruime kamers beschikken over een balkon en zijn ingericht met comfortabele bedden een zithoek met en-suite een badkamer met douche en toilet. Kamers zijn verder uitgerust met koffie- en thee faciliteiten, minibar, televisie en WiFi.
Dag
3
Accommodatie
Naivasha Simba Lodge
Omschrijving
U overnacht in de Naivasha Simba Lodge bestaat uit 70 kamers met uitzicht op de tuin waar waterbokken rondlopen. De ruime kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, een kleine zithoek met satelliet televisie. De lodge heeft een verwarmd zwembad en een ruim opgezet restaurant waar de maaltijden geserveerd worden in buffet vorm. Gasten kunnen hier in de tuin wandelen naar het Naivasha meer waar een uitkijktoren staat voor een panoramisch uitzicht over het meer.
Dag
4 t/m 7.
Accommodatie
Oloshaiki Camp
Omschrijving
Oloshaiki Camp is een eenvoudig kleinschalig safari tentenkamp genesteld in de weelderige rivierbossen aan de Talek rivier met uitzicht op de Masai Mara. Centraal gelegen in het kamp is een lounge met openhaard, een bar en een restaurant ingericht met lokaal vervaardigde meubelen. De maaltijen worden aangeboden op basis van intercontinentale met een mix van lokale Afrikaanse gerechten. Oloshaiki Camp bestaat ruime safari tenten met een eigen overdekte veranda. De safari tenten zijn ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met kleedkamerruimte met een wastafel, douche en toilet.
Dag
8 en 9.
Accommodatie
Lake Nakuru Lodge
Omschrijving
Nakuru lodge ligt in het zuidelijk deel van het park met een prachtig uitzicht over een vlak grasland met op de achtergrond het Nakuru meer. Nakuru lodge bestaat uit vele ruime bungalows met allen een eigen stijl. Maaltijden worden in buffet vorm geserveerd binnen in het restaurant. Gasten kunnen buiten op de veranda dineren waarbij in de avond een “chiconi” kolenstoof voor warmte zorgt.

Programma

Tijdens deze spannende en uitdagende safarireis maakt u kennis met het 'wildlife' in Kenia, we sluiten de reis af met een heerlijke ontspannende zonvakantie aan de parelwitte stranden van Kenia

Dag
1 en 2. Nairobi
Omschrijving
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport, waarna wij uw transfer verzorgen naar uw hotel in Nairobi. Bij aankomst in het hotel zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.    Nairobi is de hoofdstad van Kenia, maar tegelijkertijd een stad die nooit lijkt te slapen. De hele stad kent een grenzeloze energie, en is een boeiende plaats waar mensen van diverse rassen en stammen samen smelten. Nairobi is een stad van grote contrasten met een intrigerend karakter.    De volgende morgen na het ontbijt nemen wij u mee op een Out of Africa tour waaronder een bezoek aan Giraf Centre, Karen Blixen museum, Kazuri Beads waar kralen worden vervaardigd door zelfstandige vrouwen. De tour begint met het bijwonen van het voeren van de wees baby olifanten van Daphne Sheldrick waar de baby olifanten melk drinken en een modderbad nemen. We verzorgen aansluitend een lunch in de Ngong Hills waarna u kunt besluiten om terug te keren naar het hotel om nog wat bij te komen van de vlucht. 
Dag
3. Naivasha Meer
Omschrijving
Na het ontbijt verlaat u de drukte van Nairobi en stopt u even bij het "viewpoint" waar u een schitterend panorama vergezicht heeft over de grote Rift Vallei in Kenia. We dalen af naar de bodem van de Rift Vallei en vervolgen we onze weg richting het Naivasha meer. Het Naivasha meer, is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen, aalscholvers, lepelaars. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig. In de nabijheid van de lodge lopen veel waterbokken en soms ook giraffen. In de namiddag heeft u een keuze aan activiteiten. Een boottocht op het Naivasha meer op zoek naar de nijlpaarden en langs de oevers op zoek naar de grote diversiteit aan vogelsoorten. Een andere optie is een wandeling door Hells Gate National Park. Gekenmerkt door grote massieven en kloven van hoog oprijzende wanden met afwisselend savanne landschap. Het is een bijzonder park aangezien hier gewandeld kan worden tussen giraffen, struisvogels, klipdassen en velen antilopensoorten onder begeleiding.
Dag
4 t/m 7. Masai Mara
Omschrijving
Na het ontbijt vertrekken we vandaag richting het bekendste wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. We rijden zuidelijk door de vallei waarbij aan beide zijden de grote wanden van de Rift Vallei boven u uit toornen. Bij Maai Mahiu vervolgen we de weg waar u de Rift Vallei zal verlaten en rijden we door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hier is geen asfalt meer en rijden we dwars door de steppes van de Masai Mara.    Het Masai Mara reservaat, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de
Dag
8 en 9. Nakuru NP
Omschrijving
Vroeg in de ochtend na het ontbijt verlaten we de Masai Mara en rijden we terug naar Narok. Na een tussenstop in Narok dalen we af in de Rift vallei waarna we onze weg vervolgen tot aan Mai Mahieu waar we een lunch onderweg verzorgen in het Ubuntu Café. Na de lunch rijden we langs het Elmenteita meer met op de achtergrond de Sleeping warrior vulkaan naar het Nakuru nationaal park. Het Nakuru meer staat bekend om haar roze flamingo’s welke doorgaans als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren afhankelijk van het waterpeil van het meer wat momenteel zeer hoog staat waardoor er weinig flamingo’s de laatste tijd waargenomen worden. De riviermondingen een ander schouwspel waar de vele pelikanen zich na het vissen op het soda meer wassen. Tijdens verkenning van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boom klimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf. Voor een mooi panoramisch vergezicht kunt u tijdens de gamedrive rijden naar het hooggelegen viewpoint Baboon cliff waar u op grote hoogte uitkijkt over het lager gelegen meer en haar aangrenzende acacia wouden. De savanne vlaktes het meer en de eventueel aanwezige roze flamingo’s zorgen voor een waar caleidoscoop van kleuren.
Dag
10. Afscheid van Kenia
Omschrijving
Vandaag is de laatste dag van de safari door Kenia aangebroken. Na het ontbijt maakt u een gamedrive door het Nakuru nationaal park en kunt u nog even van het vergezicht genieten over de savannes van de lunch in de Nakuru Lodge. In de loop van de middag rijden we weer terug naar de hoofdstad Nairobi. We rijden terug naar Mai Mahieu waarna we tegen de oostelijke helling omhoog rijden om de Rift Vallei weer te verlaten naar het hoogland. We passeren hier onderweg een bijzonder Italiaans kerkje in ere hersteld ter nagedachtenis van spoorwegarbeiders die het achterland van Kenia verbonden in de koloniale tijd. Hier kunt u weer even stoppen op het viewpoint om van het schitterende vergezicht over de Rift Vallei te genieten voor wij onze weg vervolgen naar Nairobi. In Nairobi aangekomen verzorgen wij de transfer naar het Eka Hotel waar u nog even kunt relaxen en van het buffetdiner gebruik kunt maken. Het Eka Hotel is een modern hotel nabij de internationale luchthaven Jomo Kenyatta gelegen aan de Mombassa road. Design van het hotel is vooral zeer modern en ruimtelijk ingericht en beschikt over een grote lounge en de Galaxy Bar en een grote aangelegde tuin met palmbomen en een zwembad. Hier verzorgen wij een diner in het Spur restaurant waar vooral steaks, hamburgers en vegetarische maaltijden à la carte worden aangeboden en u nog even rustig kunt nagenieten voor uw weer terug vliegt. Na het diner verzorgen wij uw transfer terug naar de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport. De luchthaven ligt niet ver vanaf het centrum van Nairobi en helpt onze chauffeur u met het inchecken voor uw terugvlucht naar Nederland. Wij nemen hierna afscheid van u op het vliegveld in Nairobi en vertrouwen er op dat u met deze safari nog lang mag nagenieten.

Prijzen

Let op
De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen die soms onverwacht doorgevoerd worden door de Keniaanse overheid, onverwachte stijgingen van de vluchtprijzen en andere onverwachte gebeurtenissen.
Inclusief
Verblijf o.b.v. vol pension, koffie/thee, niet alcoholische drankjes, excursies, entreegelden, gamedrives, Engelstalige gids, additionele fooien, herinneringsboek, alle vliegtickets, visum, transfers, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bijdrage GGTO, bijdrage calamiteitenfonds, reserveringskosten, flying Docter services
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, alcoholische drankjes, vervoer naar en van de luchthaven Schiphol, evt. huur hulpmiddelen, aanbevolen en verplichte inentingen
Reisdocument
Geldig paspoort (Uw paspoort moet bij vertrek uit Kenia nog minimaal 6 maanden geldig zijn (tot 14 april 2019)
Inentingen
Aanbevolen vaccinaties Kenia:
* Gele koorts
* DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
* Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Meer informatie vindt u op: www.ggdreisvaccinaties.nl/land/kenia
Belangrijke informatie
* Indien u thuis gebruik maakt van thuiszorg of een PGB kunnen wij in de meeste gevallen de zorg voor u declareren
* U dient medicijnen tegen Malaria te slikken
* U hebt een Engelstalige verklaring nodig indien u medicijnen als oxazepam, diazepam e.d. gebruikt. Voor meer informatie zie www.hetcak.nl
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
* Minimaal aantal deelnemers: 4
* Nederlandse begeleiding tijdens de reis
* Hulpmiddelen zijn te huur, bij boeking opgeven
* Er kunnen maximaal 2 reizigers in hun rolstoel blijven zitten tijdens de safari, indien u een ankerplaats nodig heeft in de bus dient u dit bij boeking op te geven
Reserveer nu!