Noorse Fjorden met Hurtigruten

Hebt u wel eens van de Hurtigruten gehoord? Hurtigruten is een voormalige postbootroute langs en door de Noorse Fjorden. Doordat het schip niet zo groot is als de andere enorme Cruiseschepen vaart de Hurtigruten ook in de kleinere fjorden. Dit maakt dat een begeleide reis met de Hurtigruten een unieke ervaring is waarbij je heel veel ziet van de prachtige Noorse kust. We varen van Bergen helemaal naar Kirkenes en weer terug, Kirkenes ligt bij de Noordkaap, voorbij de poolcirkel en tegen de grens met Rusland.

Weetje:
We varen in het vroege voorjaar en dat betekent dat de kans heel erg groot is dat je het Noorderlicht kunt zien.

Boek nu!
Aantal dagen
12 dagen
Reisdata begin
18 februari 2023
Reisdata eind
1 maart 2023

Schip

Schip
MS Trollfjord
Omschrijving
We varen met het schip MS Trollfjord, dit schip is genoemd naar het spectaculaire Trollford in Vesterålen. Op het schip logeert u in een comfortabele hut die u deelt met een andere gast. Het schip heeft een fitness, sauna en hottub aan boord en tijdens het eten geniet u van heerlijke Noorse specialiteiten.

Vaarroute

De vaarroute voert van Bergen naar Kirkenes en weer terug naar Bergen waarbij vele Fjorden worden aangedaan.

Dag
1 Bergen, inscheping Hurtigruten
Omschrijving
De 12-daagse rondreis begint in Bergen, we vliegen deze dag eerst naar Bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.
Dag
2. Ålesund-Molde-Kristiansund
Omschrijving
We varen langs de vele rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in de Jugendstil stad Ålesund. Vervolgens varen we richting Molde en Kristiansund.
Dag
3. Trondheim-Rørvik
Omschrijving
In de ochtend leggen we aan in Trondheim. Hier kunnen we de sfeervolle binnenstad verkennen met de oude stadsbrug, karakteristieke houten koopmanshuizen en de Nidaros Dom. Rond het middaguur vertrekt het schip en vaart langs veel eilanden naar Rørvik
Dag
4. Poolcirkel en Lofoten
Omschrijving
's Morgens varen we over de poolcirkel. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten. Na een korte stop in Stamsund varen we langs de imposante rotsformatie 'Lofotveggen' naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.
Dag
5. Tromsø, toegangspoort tot de IJszee
Omschrijving
Na een stop op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het 'Parijs van het Noorden'. Misschien kunnen we de stad nog even verkennen.
Dag
6. Honningsvåg en de Noordkaap
Omschrijving
Na Hammerfest en Havøysund komen we in Honningsvåg en kunnen we een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noordkaaphal bevindt zich het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.
Dag
7. Kirkenes, keerpunt Hurtigruten
Omschrijving
's Morgens komen we aan in Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden zien we de havens waar we op de heenreis 's nachts aanlegden. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en de meest oostelijke punt van Noorwegen.
Dag
8. Honningsvåg-Tromsø
Omschrijving
De noordelijkste stad ter wereld, Hammerfest, werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. De reis gaat in zuidelijke richting. 's Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht komen we aan in Tromsø. Hier kunnen we een mooie excursie maken naar de IJszeekathedraal.
Dag
9. Vesterålen en Lofoten
Omschrijving
Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Het schip vaart door de Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord. In Svolvær zien we de houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangen te drogen - bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop kunnen we Svolvær verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund.
Dag
10. De poolcirkel
Omschrijving
Voor de Helgelandkust met haar vele kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden staan we vroeg op. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een (optionele) excursie bezocht worden.
Dag
11. Trondheim en de westkust
Omschrijving
Via Trondheim varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen'. Haar prachtige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook op de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de 'stokvisstad' Kristiansund.
Dag
12. Aankomst Bergen, ontscheping
Omschrijving
Op de route naar Bergen passeren we een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is je Hurtigruten reis ten einde. Maar de herinneringen aan de 'mooiste zeereis ter wereld' neem je mee naar huis. Later die dag pakken we het vliegtuig terug naar Nederland.

Prijzen

Toeslag eenpersoonskamer
€ op aanvraag (de toeslag is erg hoog)
Binnenhut
€ 6.999 p.p.
Buitenhut
€ 7.499 p.p.
Beschikbaarheid
1 buitenhut en 4 binnenhutten
Let op
Deze reis is niet geschikt als je permanent een rolstoel gebruikt of hulpmiddelen nodig hebt, we hebben geen aangepaste hutten. Als u een opvouwbare rolstoel of rollator meeneemt dan moet deze (ongebruikt) altijd in uw hut staan, de hutten zijn niet zo groot.
Inclusief
Verblijf op de MS Trollfjord in een tweepersoons hut o.b.v. vol pension, alle gezamenlijke consumpties, vliegtickets, transfer in Noorwegen, 2 excursies, havengelden, fooien, luxe fotoboek, Nederlandse begeleiding.
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, overige excursies, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 7.50 p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50
Reisdocument
Paspoort of ID kaart
Inentingen
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die Noorwegen en de cruisemaatschappij stellen.
Belangrijke informatie
Deze reis is geschikt voor iedereen die zelf een transfer kan maken. Er zijn aangepaste hutten, maar die kunnen we alleen boeken op aanvraag.
Luchthaven
Schiphol Airport
Boek nu!