Zorgvakanties Speciale zorg

De paarse Veluwe

Wie Veluwe zegt zegt natuur, oude stadjes en heide. In de periode dat u naar de Veluwe reist is de heide prachtig paars gekleurd, met recht een lust voor het oog. Op de Veluwe vind je ook veel cultuur en geschiedenis, prachtige kastelen, overblijfselen uit de tweede wereldoorlog en historische stadjes. De welbekende Bible Belt loopt ook over de Veluwe en af en toe krijg je daar iets van mee. Denk bijvoorbeeld aan de zandsculpturen van Bijbelse figuren in Elburg. Gaat u mee de Veluwe ontdekken?

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
15 september 2023
Reisdata eind
22 september 2023

Accommodatie

Vakantiehuis de Rode Beer is speciaal ingericht voor mensen met een beperking en hun familie/begeleiding en is gelegen in het mooie centrum van Heerde, op de Noord Veluwe.

Het vakantiehuis beschikt over 6 slaapkamers en 5 badkamers, u deelt in principe uw tweepersoonskamer met een andere gast van hetzelfde geslacht.
Op de begane grond is er 1 x 1persoons zorgkamer, 1 x 2 persoonszorgkamer een eigen badkamer toegankelijk vanuit beide zorgkamers, voorzien van douche met douchebrancard en/of douchestoel, onderrijdbare wastafel en toilet met opklapbare steunen en een 2 persoons ouder-/begeleiderskamer voorzien van eigen sanitair (niet aangepast). Daarnaast is er nog een aparte relaxbadkamer met een hoog-laag bad met bubbelfunctie en een toilet voorzien van opklapbare steunen.

Op de bovenverdieping is er een 1persoons kamer met vaste kast en een 2persoonskamer (stapelbed). Deze beide kamers hebben de beschikking over een badkamer met toilet en ligbad met douche. De bovenverdieping is toegankelijk met een lift, maar niet aangepast voor rolstoelgebruikers.

In het vakantiehuis is een souterrain ingericht als activiteitenruimte en er is een lift die op alle etages stopt. Zo ervaar je maximale vrijheid, ook met een beperking.

Woonkeuken, hoog-laagkeuken en woonkamer
De ruime keuken, voorzien van vaatwasser, combi-oven en inductiekookplaat, heeft een extra ruimte met een hoog-laag keuken voor rolstoelgebruikers. De woonkamer heeft een gezellige hoekbank en is voorzien van een grote flat screen tv.

Programma

Heerde ligt op de Veluwe en dat betekent dat we heel veel dingen kunnen doen, denk aan een kasteel bezoeken, een wandeling, een rolstoelfiets huren en de omgeving verkennen, een ritje met de stoomtrein of een vaartocht, een bezoek aan Hattem, Zutphen of Harderwijk en veel veel meer........

Dag
1. Aankomst in Heerde
Omschrijving
Vandaag mogen we vanaf 15.00 uur het vakantiehuis betreden. Na aankomst nemen we tijd om te settelen en kennis te maken met elkaar. Na het diner is er gelegenheid tot het spelen van een spelletje, TV kijken of het nemen van een lekker bad, als u een favoriet spel hebt neemt u dat dan mee.
Dag
2 t/m 7. Vullen we samen met u in
Omschrijving
We bepalen de excursies samen met u, we kunnen bijvoorbeeld naar Kasteel Staverden, een ritje maken met de stoomtrein, een visje eten in Elburg, naar de zandverhalen, of een dierentuin.
Dag
8. Afscheid van de Veluwe
Omschrijving
Helaas komt er vandaag alweer een eind aan deze heerlijke vakantie. Na het ontbijt pakken we de koffers in en is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Tot volgend jaar?

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 1.999 p.p.
Lichte begeleiding
€ 1.850 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 1.699 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 375
Beschikbaarheid
1 x eenpersoons zorgkamer, 1 niet aangepaste kamer
Let op
Er is geen ankerplaats meer beschikbaar.
Inclusief
Verblijf o.b.v. logies, alle maaltijden, gezamenlijke consumpties, excursies, herinneringsboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, bedlinnen, handdoekenpakket, reserveringskosten, douchestoel, hoog/laag bed, tillift, douchebrancard
Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van Heerde, extra handdoekenpakket, extra bedlinnen, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), evt. huur extra hulpmiddelen en uw sterk alcoholische drankje.
Reisdocument
Geldig ID bewijs
Inentingen
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering stelt.
Opstapplaatsen
U reist op eigen gelegenheid naar Heerde reizen, wij verzorgen het vervoer tijdens de vakantie.
Boek nu!