Zorgvakanties Speciale zorg

Volg de Hunebed Highway

Drenthe kennen we allemaal van de heide, de schaapskuddes en natuurlijk het Noorder Dierenpark, maar Drenthe heeft er niet zo lang geleden een belangrijke attractie bijgekregen.....De Hunebed Highway!
De Hunebed Highway voert niet alleen langs de verschillende hunebedden, maar verbind ook een aantal authentieke Drentse dorpjes. In Emmen vond je vroeger het Noorder Dierenpark, tegenwoordig Wildlands, en nadat de dieren verhuisd zijn is het Noorder Dierenpark omgebouwd tot een prachtig stadspark waar je veel van de contouren van het voormalig dierenpark nog kunt herkennen.

ga met ons mee op avontuur in Drenthe en kijk je ogen uit....

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
30 september 2022
Reisdata eind
7 oktober 2022

Accommodatie

Vakantie appartementen 'Blijf nog Even' biedt een volledig aangepast groepshuis voor maximaal 10 personen. In de gezellige ruime woonkamer is het heerlijk televisiekijken of een spelletje spelen en als het mooi weer is rijd je zo het terras op.

Het huis beschikt over zes slaapkamers met zes hoog/laag bedden, een passieve tillift en uiteraard twee aangepaste badkamers. In de badkamer zijn de toiletten verhoogd en beschikt de badkamer ook een douchestoel en handgrepen.

Programma

Drenthe beleven dat is wat we gaan doen deze week. Het programma proberen we zo goed mogelijk te beschrijven, maar is altijd aanpasbaar als er andere interesses of onvoorziene situaties zijn.

Dag
Aankomst bij Blijf nog Even
Omschrijving
Vandaag kunnen we vanaf 15.00 terecht in het vakantiehuis. Als iedereen er is gaan we kennismaken met elkaar, de kamers indelen, bedden opmaken en is het al bijna tijd voor het diner. Na het diner is er tijd voor wat ontspanning.
Dag
Veenpark Bargercompascuum
Omschrijving
Het Veenpark, de naam zegt het al, vertelt alles over het veen. Hier zie en beleef je het verhaal van de natuur, de turfstekers en het leven in het veen. Vanuit het park rijden er twee smalspoortreinen en er vaart een boot om alles van vroeger te voelen. De turfsteker, de bakker, de klompenmaker en de kruidenier werken nog steeds elke dag in het Veenpark. Het park is grotendeels rolstoeltoegankelijk.
Dag
Hunebedden
Omschrijving
Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de Hunebedden eens van dichtbij te gaan bekijken. We rijden een mooie route door verschillende authentieke Drentse dorpjes en uiteraard langs de Hunebedden. We bezoeken het Hunebedcentrum in Borger om meer te leren over de geschiedenis en het ontstaan van de Hunebedden. Borger is een erg leuk dorp dus misschien is er ook tijd en zin om een kop koffie te drinken of een winkel te bezoeken.
Dag
Wildlands
Omschrijving
Uiteraard kun je niet op vakantie zijn in Drenthe en Wildlands overslaan. Vandaag begeven we ons daarom een dagje tussen de wilde dieren.
Dag
Museumdorp Orvelte
Omschrijving
Vandaag beginnen we rustig aan, het is tijd voor een laat ontbijt en even bijkomen van alles indrukken van de afgelopen dagen. Na de lunch rijden we naar Museumdorp Orvelte voor nog meer Drentse geschiedenis.
Dag
Verrassingsdag
Omschrijving
Vandaag laten we het programma open, u mag ideeën aandragen, maar u mag het ook aan de begeleiders overlaten. Wilt u naar herinneringskamp Westerbork? Of durft u zich te laten verrassen?
Dag
Emmen en het Rensenpark
Omschrijving
Op de laatste dag is het traditiegetrouw tijd om souvenirtjes te kopen en daarom vertrekken we vandaag na het ontbijt naar Emmen. Emmen is een geweldig leuke stad met een heel gezellig plein en natuurlijk de oude dierentuin die tegenwoordig Rensenpark heet. Herkent u het olifantenverblijf nog? In het Rensenpark is de afgelopen jaren ook de Nachtwacht nageschilderd, een project dat de moeite van het bezoeken waard is.
Dag
We blijven niet meer...
Omschrijving
Helaas komt er vandaag een eind aan deze gezellige Drentse week, na het ontbijt pakken we de koffers in en vertrekken wee weer richting huis.

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 1.699 p.p.
Lichte begeleiding
€ 1.499 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 1.379 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 0.00 (2x beschikbaar)
Inclusief
Verblijf o.b.v. logies, maaltijden, gezamenlijke consumpties, vervoer per minibus met lift, alle excursies en entreegelden, fotoboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, reserveringskosten, hoog/laag bed, douchestoel, en passieve tillift
Exclusief
Overige consumpties, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de opstapplaats of accommodatie, bijdrage GGTO (€ 7.50), evt. huur extra hulpmiddelen
Reisdocument
Geldig ID bewijs
Inentingen
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering stelt.
Opstapplaatsen
U reist zelf naar de vakantielocatie, daar staat de bus met lift voor u klaar.
Bijzonderheden
Minimaal aantal deelnemers: 4
Boek nu!