Zorgvakanties Speciale zorg

Busreis naar De Rijp

De Rijp is een geweldig leuk klein historisch dorp in Noord-Holland in de gemeente Alkmaar. Het dorp heeft een beschermd stadsgezicht, mede door de vele rijksmonumenten die het dorp rijk is. Vanuit De Rijp verken je gemakkelijk de kop van Noord Holland, plaatsen als Edam, Volendam en Alkmaar liggen op korte afstand.

Boek nu!
Aantal dagen
5 dagen
Reisdata begin
24 april 2021
Reisdata eind
28 april 2021

Accommodatie

Hotel de Rijper Eilanden heeft 155 kamers, variërend in grootte van 35 tot 45 m2, geschikt voor 1 tot 4 personen. De kamers zijn verdeeld over 3 gebouwen met eigen zalen, waardoor de intieme sfeer gewaarborgd blijft.
Zoals u van een hotel op 4 sterrenniveau mag verwachten zijn alle kamers zijn uitgerust met douche en toilet, föhn, kabel-tv, radio, telefoon, internet.

Alle kamers zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kamers zijn voorzien van brede deuren (103 cm), zonder drempels. Er zijn handgrepen naast het toilet en in de douche. Hulpmiddelen als hoog-laagbedden, douchestoelen, douchebrancard en tillift zijn op verzoek zonder extra kosten beschikbaar.

Programma

Tijdens de vakantie staat onze eigen rolstoelbus ter beschikking en we kunnen daarom onbeperkt uitstapjes maken. (Genoemde uitstapjes zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en evt. coronamaatregelen)

Dag
Aankomst in De Rijp
Omschrijving
Vandaag komt u aan bij het hotel en na het inchecken is het tijd voor een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers. Als iedereen er is is er misschien nog tijd voor een korte bezichtiging van dit authentieke dorpje. Na het diner is het tijd om uitgebreid kennis te maken en samen een toost uit te brengen op de vakantie.
Dag
De Broeker Veiling
Omschrijving
Museum de Broeker Veiling is een begrip in Noord Holland, het is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. In Museum de Broeker Veiling wordt de herinnering levend gehouden door het historische veilinggebouw. We maken een rondvaart door 'het rijk der duizend eilanden' en onderweg vertelt de gids u over de geschiedenis van de tuinbouw in dit gebied. Varen of meedoen aan de veiling, dat kan bij Museum Broeker Veiling ook gewoon in je rolstoel. De overdekte rondvaartboot heeft een lift en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanuit de rolstoel meedoen met de veiling? In het afmijnlokaal is ruimte voor 8 rolstoelen, zodat je vanuit je rolstoel zo op de knop kunt drukken. Pas op, straks koop je 65 kilo aardappelen! :-)
Dag
Texel en Ecomare
Omschrijving
Na het ontbijt gaan we naar Texel. We maken een mooie rondrit over het eiland en bezoeken Ecomare. Ecomare is het grootste opvangcentrum voor zeehonden op Texel, hier kunt u tentoonstellingen bekijken en kennis maken met de gestrande zeehonden die in Ecomare weer kunnen aansterken. Als het weer het toelaat maken we een robbentocht.
Dag
Koningsdag in Volendam
Omschrijving
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt is het tijd voor ons eerste uitstapje. Vandaag zetten we koers naar Volendam. Misschien spot u wel een bekende van de palingsound, maar vooral kun je Volendam niet weer verlaten zonder een foto met de historische klederdracht en een visje op de dijk. Misschien kunnen we wel met de boot naar Marken (afhankelijk van de belangstelling)
Dag
Afscheid nemen is nooit leuk
Omschrijving
Wat hebben we het leuk gehad deze week, helaas komt er vandaag een eind aan alle gezelligheid van de vakantie. Nog een laatste ontbijt en dan is het tijd om uit te checken en afscheid te nemen van de medereizigers en begeleiders.

Prijzen

Reisprijs
€ 1.499 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 125
Let op
De kamers zijn erg ruim, als u een kamer wilt delen met een andere gast kunt u voldoende afstand van elkaar houden. Indien gewenst kunnen wij provisorische kamerschermen plaatsen.
Inclusief
Verblijf o.b.v. halfpension, lunches, gezamenlijke consumpties, vervoer per minibus met lift, alle excursies en entreegelden, foto in Volendamse klederdracht, fotoboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, reserveringskosten, hoog/laag bed, douchestoel, douchebrancard en tillift
Exclusief
Overige consumpties, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van de opstapplaats of accommodatie, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), evt. huur extra hulpmiddelen
Reisdocument
Geldig ID bewijs
Opstapplaatsen
We bepalen de opstapplaatsen in overleg op de route Emmen - De Rijp. Komt u uit een ander deel van Nederland dan kunt u rechtstreeks naar het hotel reizen.
Bijzonderheden
Minimaal aantal deelnemers: 4
Er reizen maximaal 7 gasten met maximaal 2 begeleiders
Boek nu!