Zorgvakanties Speciale zorg

Cultureel Thüringen

In het hart van Duitsland ligt Thüringen, hier komen veel invloedrijke mensen vandaan zoals de literatoren Goethe en Schiller en Martin Luther, de bekende grondlegger van het protestantisme, maar ook componist Bach was nauw verbonden met dit prachtige deel van Duitsland. Thüringen staat bol van de culturele bezienswaardigheden, maar het historische stadje Weimar spant hierin wel de kroon, wissel dat af met de adembenemende natuur en je vakantie wordt onvergetelijk.

Boek nu!
Aantal dagen
8 dagen
Reisdata begin
8 oktober 2022
Reisdata eind
15 oktober 2022

Accommodatie

Het Schlosshotel am Hainich ligt aan de rand van het nationale park Hainich. Sinds 2011 is de Hainich een UNESCO-werelderfgoed en betoverend door zijn fascinerend en ongerept landschap. Een zeer goede uitvalsbasis om Thüringen in al zijn pracht te verkennen.

Het Schlosshotel is een drempelvrij hotel, dat mensen met en zonder handicap een ontspannen vakantie biedt. Van de 25 ruime comfortkamers zijn 18 kamers toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kunnen op elk moment individueel verder worden uitgebreid met aanpassingen.
Het uitgebreide ontbijtbuffet en de gerechten uit de regionale keuken kunnen worden genoten in de Behringer-Hainich-Stube.
Om 's avonds te ontspannen is de hotelbar klaar om de dag af te sluiten met een glas wijn of bier. In het warme seizoen biedt het schaduwrijke kasteelterras en het prachtige kasteelpark ontspanning.

Programma

Tijdens deze reis hebben we een bus tot onze beschikking en kunnen we die uitstapjes maken die u wilt, hieronder presenteren we een aantal mogelijke excursies.

Dag
1. Op naar Thüringen (D)
Omschrijving
Vandaag rijden we via de opstapplaatsen richting Thüringen waar we aan het eind van de dag inchecken in het Schlosshotel am Hainich
Dag
2. Boomkroonpad (B,D)
Omschrijving
Na het ontbijt doen we het rustig aan, iedereen is nog moe van de lange reis van gisteren. In de loop van de dag gaan we naar het Boomkroonpad waar u een weids uitzicht hebt over de regio.
Dag
3. Weimar (B,D)
Omschrijving
Zoals hierboven al beschreven mag het stadje Weimar niet ontbreken in deze week. Vandaag gaan we dit historische stadje bekijken met een gids waarna er vrije tijd is om de stad op eigen houtje te verkennen, te winkelen of gewoon lekker op een terrasje te zitten.
Dag
4. Miniaturenpark Mini-a-Thür (B,D)
Omschrijving
Genesteld in een prachtig landschap, ligt het park in de directe omgeving van de Rennsteig. Het is de moeite waard om deze symbiose van natuur en geschiedenis te ontdekken. Gedetailleerde modellen van de belangrijkste cultuurhistorische gebouwen van de Vrijstaat Thüringen zijn te bewonderen op een oppervlakte van 18.000 vierkante meter en op een schaal van 1:25. Leer de geschiedenis en de mensen van dit prachtige land kennen. Liefdevol ontworpen scènes uit het leven laten de modelwereld bijna echt lijken en zou je nieuwsgierig naar meer Thüringen moeten maken. Misschien ken je het origineel? Zie je een verschil, natuurlijk afgezien van de grootte?
Dag
5. Zoopark Erfurt
Omschrijving
Na een heerlijk ontbijt rijden we vandaag via een mooie route naar Erfurt voor een bezoek aan de dierentuin van Erfurt. De dierentuin is 63HA groot en herbergt 870 dieren, u zult hier uw ogen uitkijken.
Dag
6. Bad Langensalza
Omschrijving
Vandaag bezoeken we Bad Langensalza. Sinds de ontdekking van zwavelbronnen in 1811 is Bad Langensalza tot kuuroord ontwikkeld, naast geneeskrachtig zwavelwater wordt er tegenwoordig ook geneeskrachtig drinkwater en zoutwater opgepompt. Bad Langensalza ligt in het Thüringer bekken, een vruchtbaar laagland gebied in midden Thüringen met een mild klimaat. De rivier de Salza stroomt door de stad en even verderop mondt deze in de Unstrut uit. Bad Langensalza is omgeven door het Thüringer Wald in het Zuiden, de Harz in het Noorden en laaggebergte in het Westen. Bad Langensalza is historisch gezien een belangrijke stad en heeft een mooie oude binnenstad en tien verschillende thematuinen en parken, een stadsmuseum en tal van traditionele feesten.
Dag
7. Vrije dag
Omschrijving
Vandaag blijven we in de omgeving van het hotel, u kunt wandelen in de omgeving of in overleg plant u samen met de chauffeur een korte uitstap.
Dag
8. Afscheid van Thüringen
Omschrijving
Na het ontbijt pakken we de koffers weer in de bus en vertrekken we richting Nederland. Onderweg stoppen we voor een afscheidslunch en kunnen we nog even samen herinneringen ophalen aan een heerlijke vakantie waarna u wordt afgezet bij de opstapplek. Tot volgend jaar!!

Prijzen

Intensieve begeleiding
€ 2.599 p.p.
Lichte begeleiding
€ 2.199 p.p.
Zonder zorg of duwhulp
€ 1.699 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 0.00
Let op
De twee reisdagen zijn lang en vermoeiend. We maken geen tussenovernachting, maar rijden in één dag naar onze bestemming.
Inclusief
Verblijf o.b.v. halfpension, lunch, gezamenlijke consumpties, vervoer per minibus met lift, alle excursies, herinneringsboek, zorg en begeleiding tijdens de gehele reis, reserveringskosten
Exclusief
Overige consumpties, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 7.50), bijdrage calamiteitenfonds (€ 2.50), vervoer naar en van de opstapplaats, evt. huur hulpmiddelen
Reisdocument
Paspoort of ID kaart
Inentingen
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de Duitse regering stelt.
Opstapplaatsen
Emmen, Hoogeveen, Meppel, Zwolle, Apeldoorn, Nijmegen, Geleen
Om logistieke redenen kan het voorkomen dat wij u vragen om naar een andere opstapplaats in de buurt te komen.
Bijzonderheden
Minimaal aantal deelnemers: 4
Boek nu!