Vrijwilligers

Wij werken met zeer betrokken en professionele vrijwilligers voor de begeleiding van onze reizen en wij verwachten van hen een professionele houding. Vrijwilligers zijn echter ook mensen en zijn anders dan uw zorgbegeleiding thuis. Zo kan het zijn dat er verschillen zijn in aanpak en benadering, wij vragen u hier rekening mee te houden en verdraagzaam te zijn ten opzichte van elkaar.

Zelf vrijwilliger worden?

Je werkt in de zorg en je zoekt naar iets wat je nog meer voldoening kan geven, dan kan het zomaar zijn dat je vrijwilliger wilt worden tijdens een zorgvakantie. Je hebt misschien al van onze mooie reizen gehoord of bent bekend met andere zorgreizen en je denkt dat dat ook iets voor jou is. Je bent je ervan bewust dat je een zorgvakantie begeleid om iemand een fantastische tijd te bezorgen en niet omdat je zelf graag wilt reizen, uiteraard is het reizen wel een bijkomend voordeel. Tevens ben je je ervan bewust dat een zorgvakantie begeleiden veel van je vraagt, dat je weinig tijd hebt voor jezelf en dat je zelfs 's nachts soms je bed uit moet om een gast te helpen. Je bent lichamelijk in een goede conditie en kunt ook de psychische druk aan tijdens een zorgvakantie.

Als je bovenstaande allemaal met 'ja' kunt beantwoorden dan zijn wij op zoek naar jou! Graag ontvangen we dan je CV en een omschrijving van jezelf: wat vind je leuk, wat drijft jou, waarom wil je een zorgvakantie begeleiden?

Als jouw bericht bij ons binnenkomt bekijken wij je aanmelding en nemen op basis van je e-mail een beslissing of je geschikt bent voor het begeleiden van onze zorgvakanties. Hiervan krijg je uiteraard bericht. Vervolgens nemen wij je op in onze database en krijg je t.z.t. een uitnodiging voor een kennismakingsdag. Let op: Je wordt dus meestal niet meteen ingezet, dat kan nog best een hele tijd duren. Tijdens de kennismakingsdag heb je een gesprek en beoordelen we definitief of je geschikt bent. Dit hoor je dezelfde dag.

Wil je je aanmelden dan vragen wij het volgende:

- Bij voorkeur afkomstig uit de zorg
- Geen beperkingen om zorg te verlenen
- Affiniteit met de zorg
- Affiniteit met mensen met een beperking
- Geen beperkingen om te reizen/vliegen
- Eigen reisverzekering
- Mogelijkheid om naar de luchthaven of opstapplaats te reizen (reiskosten worden vergoed)
- Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Is je aanmelding als vrijwilliger definitief dan vragen wij een Verklaring omtrent Gedrag aan (voor eigen rekening)

Wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact met ons op.