Over ons

 

Ingrid Roelofs

Ik ben Ingrid Roelofs, verpleegkundige van beroep, woonachtig in Emmen en de eigenaresse van Reisburo Vakantie & Zorg.

Als verpleegkundige heb ik altijd in de ouderenzorg gewerkt en daar kwam al snel en regelmatig de vraag: 'Ik wil graag op vakantie, maar wie neemt dan de zorg over?' Na een aantal individuele reizen te hebben begeleid als verpleegkundige ontstond bij mij de behoefte om dit voor meer mensen mogelijk te maken en zo heb ik in 2008 Reisburo Vakantie & Zorg opgericht.

Ik ben zelf gek op reizen en ik vind dat reizen voor iedereen mogelijk moet zijn, met of zonder beperking. Met dit in het achterhoofd probeer ik elk jaar opnieuw een mooi programma samen te stellen met zonvakanties voor de liefhebbers, rustige vakantie bijvoorbeeld in cruises voor mensen waarvoor reizen eigenlijk te vermoeiend is en uitdagende vakanties voor de avonturiers.

Ik ben begonnen met het organiseren van individuele vakanties, daarbij regelde ik dan de zorg, de excursies, de transfer naar het hotel en huurde ik de benodigde hulpmiddelen. Gaandeweg kwamen er steeds meer vragen naar begeleide reizen en vanaf 2012 ben ik begonnen met het organiseren van begeleide zorgvakanties. Inmiddels bieden we een groot aantal reizen per jaar aan die reizigers met een beperking de hele wereld over voeren.

Ik hoop u snel te ontmoeten op één van onze reizen en wens u vanaf hier alvast veel vakantieplezier.

Met een hartelijke vakantiegroet,

Ingrid Roelofs

 

______________________________________________________________________________________________________________ 
 

Helay de Ruiter

 
 
 
 
Ik was docent Engels op de middelbare school van beroep en nu plan en organiseer ik reizen voor Reisburo Vakantie en Zorg. Ik woon in Emmen, samen met mijn man en onze 2 katten.

Van nature ben ik een ontzettend zorgzaam type. Reizen en de wereld zien heb ik altijd willen combineren met zorgen voor mensen. In eerste instantie wilde ik dan ook stewardess worden, zodat ik van beide een beetje kon doen. Deze droom heb ik gauw aan de kant gezet, om het onderwijs in te gaan. Hier heb ik mooie en leerzame jaren gehad. Na lang zoeken en de moed eindelijk verzameld te hebben, voor een carrière switch, heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar Reisburo Vakantie en Zorg.

De doelgroep spreekt mij ontzettend aan en hier kan ik heel veel van mijn zorgzame kant in kwijt. Daarnaast mag ik hopelijk uw dromen uit laten komen, door geweldige reizen voor u in elkaar te zetten. Over lichamelijke beperkingen weet ik niet veel, maar ik ben een spons als het aankomt op nieuwe kennis. Ik verdiep mij dan ook met liefde en plezier in de specifieke behoeften van reizigers met een lichamelijke beperking en daarmee hoop ik de vakantie en activiteiten zo passend mogelijk te maken.

Met reislustige groet,
 
Helay