Zorg & Begeleiding

Wij bieden reizen aan met verschillende begeleidingsniveaus.

Intensieve begeleiding (één-op-één):

U bent volledig zorgafhankelijk, u hebt hulp nodig bij de dagelijkse zorg en ook overdag heeft u hulp nodig bij zorg en hand- en spandiensten. U kunt niet alleen in een hotel achterblijven, er moet altijd iemand bij u zijn. U bent geschikt voor de reizen waarbij intensieve begeleiding (één-op-één) geboden wordt. Dat er één-op-één begeleiding geboden wordt wil niet zeggen dat er de hele week iemand 24 uur per dag tot uw beschikking staat. Onze zorgmedewerkers werken in teams en helpen elkaar bij de zorg, het kan dus zijn dat uw zorgmedewerkers even iemand anders moet helpen of aandacht heeft voor een andere gast. U bent er wel van verzekerd dat er altijd iemand is om u zorg te verlenen of uw rolstoel te duwen. Hebt u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief.

Lichte begeleiding (één-op-twee á drie): 

U hebt hulp nodig bij de dagelijkse zorg (meer dan 30 min. per dag) óf u heeft duwhulp nodig, maar bent verder grotendeels zelfstandig. Wij proberen hier een combinatie van te maken met 2 gasten, indien dit niet lukt en indien u slechts duwhulp nodig hebt dan kunnen we helaas de duwhulp niet constant garanderen, u kunt er dan voor kiezen om toch met intensieve begeleiding te reizen. U kunt prima een poosje alleen achterblijven in een hotel, er hoeft niet constant iemand bij u te zijn. U bent geschikt voor de reizen waarbij lichte begeleiding (één-op-twee) geboden wordt. Hebt u geen zorg nodig, maar wel duwhulp informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Hebt u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief.

Reizen zonder zorg of duwhulp: 

U bent grotendeels zelfstandig bij de dagelijkse zorg (minder dan 30 min. per dag zorg nodig) en u heeft geen duwhulp nodig. U loopt misschien met een rollator en vindt het prettig als er professionele zorg op de achtergrond aanwezig is of u reist met uw partner die wel zorg nodig heeft. U gebruikt misschien wel een rolstoel, maar kunt deze zelf voortbewegen. U vindt het reizen in een groep heel gezellig, maar bent volledig zelfstandig en trekt in principe uw eigen plan. U kunt onze reizen boeken zonder zorg of duwhulp.

Seniorenreizen:

Tijdens deze reizen gaan alleen gasten mee die in hoge mate mobiel en zelfredzaam zijn, het is geen probleem als wij u moeten helpen met bijvoorbeeld de steunkousen of medicijnen (minder dan 30 min. zorg per dag nodig), maar heeft u meer zorg nodig dan verwijzen we u graag naar onze zorgvakanties. Loopt u met een rollator of maakt u voor lange afstanden gebruik van een scootmobiel dan bent u van harte welkom tijdens deze reis, maar bent u volledig afhankelijk van een rolstoel dan verwijzen we u ook graag naar onze zorgvakanties.

Verstandelijke of meervoudige beperking: 

U hebt een verstandelijke of meervoudige beperking en vindt het fijn om in een groep te reizen. U kunt reizen met één-op-één begeleiding of één-op-twee begeleiding, afhankelijk van de begeleiding/zorg die u nodig hebt. Tijdens deze reizen reist er een zorgteam mee dat bestaat uit professionele verpleegkundigen en begeleiders.

Kamer delen

In principe delen wij geen twee individuele gasten bij elkaar op dezelfde kamer in, tenzij u samen reist uiteraard, i.v.m. privacy. Indien u toch graag een kamer wilt delen met een andere gast van hetzelfde geslacht dan kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier. Als er nog een gast is met dezelfde wens dan brengen wij u met elkaar in contact en kunt u samen beslissen of u er definitief voor kiest om de kamer te delen. Het delen van de kamer is dan volledig uw eigen verantwoordelijkheid, wij kunnen u niet tijdens de reis nog laten wisselen van kamer. Als er geen andere gast is die de kamer wil delen dan bent u in alle gevallen toch de toeslag éénpersoonskamer verschuldigd.