Zorg & Begeleiding

Wij bieden reizen aan met verschillende zorgniveaus.

Intensieve zorg (één-op-één):

U bent volledig zorgafhankelijk, u hebt hulp nodig bij de dagelijkse zorg en ook overdag heeft u hulp nodig bij zorg en hand- en spandiensten. U kunt niet alleen in een hotel achterblijven, er moet altijd iemand bij u zijn of u hebt voortdurend duwhulp nodig. U bent geschikt voor de reizen waarbij intensieve zorg (één-op-één) geboden wordt. Dat er één-op-één begeleiding geboden wordt wil niet zeggen dat er de hele week iemand 24 uur per dag tot uw beschikking staat. Onze zorgmedewerkers werken in teams en helpen elkaar bij de zorg, het kan dus zijn dat uw zorgmedewerker even iemand anders moet helpen of aandacht heeft voor een andere gast. U bent er wel van verzekerd dat er altijd iemand is om u zorg te verlenen of uw rolstoel te duwen. Hebt u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief.

Lichte zorg (één-op-twee á drie): 

U hebt hulp nodig bij de dagelijkse zorg (meer dan 30 min. per dag en maximaal 45 minuten per dagdeel) en u heeft géén duwhulp nodig voor uw rolstoel en u bent verder grotendeels zelfstandig. U kunt prima een poosje alleen achterblijven in een hotel, er hoeft niet constant iemand bij u te zijn. U bent geschikt voor de reizen waarbij lichte zorg (één-op-twee/drie) geboden wordt. Hebt u geen zorg nodig, maar wel duwhulp informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Wij proberen een combinatie van te maken met 2 gasten (zorg en duwhulp), indien dit niet lukt en u slechts duwhulp nodig hebt dan kunnen we helaas de duwhulp niet constant garanderen, u kunt er dan voor kiezen om toch met intensieve zorg te reizen. Hebt u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief.

Reizen zonder zorg of duwhulp: 

U bent grotendeels zelfstandig bij de dagelijkse zorg (minder dan 15 min. per dagdeel zorg nodig) en u heeft geen duwhulp nodig. U loopt misschien met een rollator en vindt het prettig als er professionele zorg op de achtergrond aanwezig is of u reist met uw partner die wel zorg nodig heeft. U gebruikt misschien wel een rolstoel, maar kunt deze zelf voortbewegen. U vindt het reizen in een groep heel gezellig, maar bent volledig zelfstandig en trekt in principe uw eigen plan. U kunt onze reizen boeken zonder zorg of duwhulp.

Seniorenreizen:

Wij bieden geen reizen aan die specifiek voor senioren zijn. Bent u in hoge mate mobiel en zelfredzaam zijn en hebt u geen of zeer beperkte hulp nodig bij de dagelijkse zorg dan kunt u onze zorgvakanties boeken o.b.v. 'Geen zorg of duwhulp'. De zorgvraag moet in dit geval maximaal 15 minuten per dagdeel zijn, u kunt denken aan hulp bij steunkousen, hulp bij medicatie etc. Uiteraard is het geen probleem als u bijvoorbeeld uw rollator mee wilt nemen op reis en ook het huren van een scootmbiel is in de meeste gevallen geen probleem. 

Reizigers met een verstandelijke beperking

Voor onze gasten met een verstandelijke beperking hebben we prachtige reizen die we presenteren bij ons andere label Kontiki Reizen. 

Speciale zorg:

Tijdens de reizen waarin wij speciale zorg bieden is er net even meer zorg mogelijk dan tijdens onze reguliere zorgreizen. U kunt denken aan begeleiding bij lichte gedragsproblematiek, ernstige slikproblemen, nachtzorg etc. Deze reizen zijn ook geschikt voor gasten die niet zelfstandig kunnen communiceren (evt. met een spraakcomputer)

Let op: Wij bieden nadrukkelijk geen voorzieningen die benodigd zijn voor het uitvoeren van de Wet Zorg en Dwang (voorheen BOPZ). Indien u onder deze wet valt kunt u geen gebruik maken van onze densten.

Kamer delen

In principe delen wij geen twee individuele gasten bij elkaar op dezelfde kamer in, tenzij u samen reist uiteraard, i.v.m. privacy. Indien u toch graag een kamer wilt delen met een andere gast van hetzelfde geslacht dan kunt u dit aangeven op het boekingsformulier. Als er nog een gast is met dezelfde wens dan brengen wij u met elkaar in contact en kunt u samen beslissen of u er definitief voor kiest om de kamer te delen. Het delen van de kamer is dan volledig uw eigen verantwoordelijkheid, wij kunnen u niet tijdens de reis nog laten wisselen van kamer. Als er geen andere gast is die de kamer wil delen dan bent u in alle gevallen toch de toeslag éénpersoonskamer verschuldigd.

Hulpmiddelen

Op de meeste locaties kunnen wij hulpmiddelen voor u huren, deze hulpmiddelen factureren wij kort voor vertrek op de factuur voor de restantbetaling. Wij denken hiermee beter op uw behoefte aan te kunnen aansluiten. Sommige zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor hulpmiddelen in het buitenland, informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar, zonder deze hulpmiddelen kunt u immers niet op reis.
Let op: Sommige hulpmiddelen zijn zeer moeilijk te huren in het buitenland, denk aan een douchebrancard, actieve tillift, kantelbare douchestoel en andere specifieke hulpmiddelen. Als dit voor u een essentieel hulpmiddel is informeer dan vóór het boeken naar de huurmogelijkheden, wij zoeken dit dan voor u uit. Op deze manier voorkomt u teleurstellingen tijdens uw reis.